Novosti

22.
Nov
2020
Novosti
Maitake je japanska pečurka, koja rešava ozbiljne probleme. Izuzetno je retka i tražena
01.
Nov
2020
Novosti
Astragalus, zova, beli luk, masline, maitake... brinu o vašem imunitetu.
01.
Nov
2020
Novosti
Mladomaston može pomoći kod mastopatije, endometrioze, saniranja posledica lečenja sintetskim hormonalnim preparatima, kod problema sa miomima...  
27.
Sep
2020
Novosti
Osetite momenat strasti uz Gaia namaze..
27.
Sep
2020
Novosti
ECOEGG ekološki deterdžent za veš iz Velike Britanije je inovativan, na prirodnoj bazi, veganski i hipoalergijski deterdžent za veš- odobren je od strane britanskog udruženjem za alergije i 100% je hipoalergijski. Namenjen je osobama koje vole prirodne proizvode ali i za one sa osetljivom kožom.
20.
Sep
2020
Novosti
Preporučuje se za prevenciju i oporavak kod: - Bolova u kolenu usled preopterećenja ili povreda ligamenata, mišića i tetiva - Bolova u ramenu i zglobovima - Za brže zarastanje preloma (izgrađuje koštani matriks)
20.
Sep
2020
Novosti
Herbasept štiti i pomaže protiv oboljenja usne duplje, desni i ždrela. Ublažava simptome suvog, nadraženog i bolnog grla i simptome upale desni. Služi za prijatan i osvežavajući dah.
18.
Sep
2019
Novosti
Altajski almaz, Mumio (mumie) ili "planinska krv", a zovu ga još i "planinske suze" poznat je već vekovima. Nastao je fosilizacijom meda, voska i matičnog mleča. MUMIO predstavlja bogat kompleks biološki aktivnih materija koji je sazdala sama priroda. Kombinacija različitih organskih i mineralnih jedinjenja koji se nalaze u sastavu mumijo (aminokiselina, organskih kiselina, više od 30 mikro i makroelemenata ltd.) određuje njegov širok spektar dejstva. Mesta na kome se mumio otkriva, kao i izuzetno bogatstvo sastojaka koje mumio sadrži, ukazuju na poreklo od fosilizacije pčelinjih proizvoda. Postoje razne vrste, čija klasifikacija zavisi od mesta nastanka. Tek sedamdesetih godina prošlog veka je ponovo počela da mu se posvećuje zaslužena pažnja, jer je otkriveno da mumio (mumie) sadrži veoma retke aminokiseline, minerale i masne kiseline. Mumio (mumie) sadrži veliki broj minerala, šest aminokiselina, prirodne steroide, vitamine A, B, C i P (citrine), fosfolipide i polifenol komplekse, terpenoide. Takođe su prisutni u tragovima makroelementi (kobalt, nikl, bakar, cink, mangan, hrom, gvožđe, magnezijum i drugi). Zbog velike potražnje često se falsifikuje zbog čega autentični mumio (mumie) ima veliku vrednost.  
18.
Sep
2019
Novosti
Cholesterol ili holesterol, holesterin, je jednohidroksilni nezasićeni sekundarni alkohol koji u svom molekulu sadrži ciklopentanoperhidrofenantrenski ciklus. Ovakvi alkoholi se nazivaju steroli. Holesterol je najbogatije zastupljen sterol u ljudskim tkivima i telesnim tečnostima. Holesterol u plazimi odraslog čoveka iznosi 140-250 mg/100 ml. Od ovog ukupnog 65-75% je esterifikovan, a 25-35% slobodan holesterol. Hypercholesterolaemia je povećanje holesterola u plazmi. Povišeni holesterol je stanje krvi u kome su povećane masnoće u krvi, takozvani dobri i loš holesterol – HDL i LDL holesterol su povišeni i prelaze granična stanja. Visoke masnoće u krvi nastaju usled loše ishrane i stresa, te usled metaboličkih oboljenja, najčešće oboljenja jetre. Gojazne osobe u većini slučajeva imaju povišen holesterol, ali se poremećaj masti javlja i kod mršavih osoba, posebno povećani trigleciridi. Simptomi povišenog holesterola su masna jetra koja se dijagnostikuje na ultrazvuku, masni čvorići ispod kože, žute beonjače, pojava aterioskleroze i suženja protoka krvi kroz kapilare, zamašćeni unutrašnji organi i na kraju krajeva stanje masnoća u krvi prikazuje Lipidogram – biohemijski test koji pokazuje nivo holesterola u krvi. Posledice visokog holesterola su kardiovaskularne smetnje, oboljenja unutrašnjih organa, pre svega jetre, srca, gušterače, mozga. Visoke masnoće u krvi se mogu javiti i usled nekih bolesti, jakih lekova i promene unutrašnje biohemije. Zbog toga smo na osnovu mudrosti tradicije i znanja nauke stvorili biljne kapi za skidanje holesterola. Prirodni lekovi za visok holesterol, trigleciride i visoke masnoće u krvi su: vegetarijanska dijeta bez mnogo šećera, makrobiotička ishrana, post, beli luk, crni luk, artičoka, pelin, lincura, kopriva, jabukovo sirće, integralna brašna, limun, hladno cedjena biljna ulja. Ipak, razmatrajući koji se svi prirodni lekovi za visok holestrol pominju, po nama najbolji prirodni lek za visoke masnoće u krvi je dijetalna i izbalansirana ishrana uz redovan post. Tradicionalni narodni lek za visok holesterol koji se u narodu stalno koristi je razblaženo jabukovo sirće sa medom. Medjutim, jabukovo sirće kao lek za visoke masnoće ne deluje dubinski na uzrok problema, ono samo trenutno uklanja višak masnoća u krvi na dnevnom nivou ali ne deluje na uzrok nastanka visokog holesterola Na pitanje kako da se izleči visok holesterol u krvi i povišeni trigleciridi, postoje dva odgovora: medicinska terapija i terapija na biljnoj osnovi. U prvom slučaju, terapija za holesterol podrazumeva dijetalnu ishranu i upotrebu sintetičkih lekova za holesterol. Lek za povišene masnoće u krvi deluje simptomatski, smanjuje nivo masnoća u krvi dok se god pije ali medicinski lek za visoke masnoće ne leči uzrok nastanka poremećaja masti u krvi.  
18.
Sep
2019
Novosti
Najbolji prirodni probiotici Svako ko ima nervozna creva ili iritabilni kolon trebao bi duže vremena i u kontinuitetu da ishranu bazira na prebioticima i prirodnim probioticima. Lekari često prepisuju probiotik u kapsulama ali su bolji i zdraviji izbor prirodni probiotici. Bilo da uzimate veštačke ili prirodne probiotike oni se moraju uzimati mesecima da bi se ostvarila promena crevne flore, pošto u njoj dominiraju loše crevne bakterije koje guše dobre bakterije i ne dozvoljavaju da se uspostavi dobar mikrobiom u crevima. Nauka je definisala 7 dobrih bakterija za creva koje treba unositi, iako u našim crevima ima preko 500 stotina različitih sojeva bakterija. Dobre bakterieje za creva su: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgarius, Lactobacillus reuteri, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces boulardii, Bifidobacterium bifidum i Bacillus subtilis. Prebiotici su namirnice bogate biljnim vlaknima: integralna žita, povrća i voća. Probiotici su namirnice bogate dobrim bakterijama za creva i mahom je to fermentisana hrana. Najbolji prirodni probiotici su – poredjano po važnosti i delovanju: Domaće kiselo mleko Mladi beli sir Kozja surutka Kiseli kupus Domaći Jogurt Miso pasta (to jest Miso supa koja se pravi sa pastom) Kombuha (ili Japanski kristali) Kefir Turšija (bez sirćeta) Tempeh (fermentisana soja)   Delimično su prirodni probiotici i sledeće namirnice: Tvrdi žuti sir Crna čokolada Kvas (ili domaće zanatsko točeno Pivo) Maslin  
18.
Sep
2019
Novosti
Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom. U kontrolisanim količinama, apitoksin, pčelinji otrov je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja uboda pčela kod reumatskih tegoba i, uopšte, regulisanje stanja koštano zglobnih veza doseže u vreme starog Egipta, Vavilona pa sve do Kine. Iz istorijskih izvora poznato je da su nemački imperator Karlo Veliki, kao i ruski car Ivan Grozni, lečili  kostobolju apitoksinom. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi. Apitoksin kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrat gaveza, ulje oblepihe, kamfora), kao i ekstraktom propolisa, takođe, poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva nakon hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina. ~ Svojstva APITOKSINA ~ ---- umiruje bol ---- ima izražen antiupalan efekat ---- poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima ---- poboljšava kvalitet kože ---- pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva ---- smanjuje bolove u mišićima i ligamentima Apitoksin je dozvoljeni biostimulator, koji povećava fizički potencijal, a u kombinaciji sa gavezom, sabeljnikom, lipom i renom, intenzivno ga mogu koristiti  sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, i lgamenata. Takođe apitoksin je delotvoranv u procesu oporavka od sportskih povreda i otklanja posledice upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima i smanjuje osećaj umora, ubrzava otklanjanje i razgradnju mlečne kiseline. U doziranim količinama ne izaziva neprijatne reakcije, ne peče, ne hladi  i ne nadražuje kožu.