Novosti
26.03.2023.

Za masažu i protiv nesanice je anis zvezdasti

Grčevi u mišićima ćao

Anis je odavnina poznat kao začin za hranu i pića. Njegovo eterično ulje koristi se kao antiseptik, sedativ, insekticid i sredstvo za ublažavanje grčeva. U bočici sa raspršivačem rastvorite nekoliko kapi ulja anisa u vodi i koristite za čišćenje i dezodoriranje prostorija u kući. Rastvoreno u biljnom ulju možete koristiti za masiranje tela da bi ste ublažili grčeve mišića. Nekoliko kapi ovog ulja u aroma lampi olakšaće iskašljavanje i disajne probleme. Dodajte ga u kupku ili ga nakapajte u maramicu pored postelje da bi ste smanjili stres, uznemirenost i bes, i da bi ste pobedili nesanicu.

Kako koristiti eterična ulja za tretiranje grčeva u mišićima?

Odabrano eterično ulje koje koristite za tretiranje grčeva u miršićima mora biti rastvoreno pre aplikacije na kožu. Pripremljeni rastvor pre svega morate testirati na manjoj regii. Za razblaživanje koristite neko od baznih ulja, poput jojobe, badema ili kokosa.

Masaža sa esencijalnim uljem anisa odličnan je način za ublažavanje nevoljnih grčeva ili spazma u mišićima. Masažno ulje najbolje je pripremiti na sledeći način:

30 gr kokosovog ulja zagrejte u šerpici dok se potpuno ne istopi, a zatim mu dodajte 8 kapi eteričnog ulja anisa i 2 kapi eteričnog ulja nane. Dobro izmešajte ulja, a zatim ih smestite u teglicu od stakla sa poklopcem. Ostavite ulje da se ohladi i stvrdne. Koristite svakodnevno za masiranje regija u kojima se javljaju nevoljni grčevi. Ulje se u kontaktu sa kožom topi, te će aplikacija biti jednostavna. Ostavite ulje da deluje na koži i nakon masaže.

Eterična ulja 1111111111818
Dobro je kao sredstvo za opuštanje mišića i protiv grčeva.
431,00 RSD
Koristi u pripremi supa, gulaša i jela koje je potrebno dugo dinstati.
349,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

27.
May.
2023.
Novosti
Ima mnoga korisna svojstva za zdravlje, uključujući poboljšanje metabolizma i povećanje energije. Bogat je antioksidantima, koji štite ćelije o...
27.
May.
2023.
Novosti
Upotreba: Za zaslađivanje toplih i hladnih napitaka, kolača, torti, sosova. Čuvati na suvom i tamnom mestu.
string(0) ""