Novosti
05.03.2023.

Od ostriga sos svemu daje gas

jako il nikako

Sos od ostriga jedan je od najukusnijih i najprestižnijih dodatka jelima. Pravi se od kvalitetnih, svežih ostriga i sadrži snažne arome i ukuse morskih plodova. Njegova tekstura je gusta i kremasta, što joj daje savršenu konzistenciju za dodavanje na ribu, meso, supe i paste.
Ovaj sos se kuva sa samo nekoliko sastojaka koji su izabrani za potpuno iskorišćavanje ukusa.

Sastojci: vrhunski maslac, kvalitetno belo vino, luk, peršun i drugi začini koji dodaju dodatnu dimenziju ukusa.

Zbog neodoljivog i jedinstvenog ukusa, sos od ostriga je popularan dodatak restoranima širom sveta.
 

Sos od ostriga je većinom napravljen od maslaca što ga čini visokokaloričnim. Maslac je visok u mastima, posebno zasićenim masnim kiselinama, što ga čini izvorom energije, ali i potencijalno štetnim za zdravlje ako se konzumira u velikim količinama. Ostali sastojci u sosu, poput belog vina i luka sadrže ugljenohidrate i niskokalorični su. Osim toga ovaj sos sadrži i natrijum.
Sos sadrži i alkohol zbog belog vina, što ga čini neprikladnim za one kojima je zabranjeno konzumiranje alkohola. Sve u svemu, sos od ostriga je kalorična poslastica koja se preporučuje jesti u umerenim količinama. Ako želite da iskoristite njegove nutritivne prednosti, najbolje bi bilo da ga kombinujute sa zdravim i uravnoteženim jelima.

Japanska 1111111111794
Tekstura je gusta i kremasta i daje savršenu konzistenciju za dodavanje na ribu, meso, ...
595,00 RSD
Korejska 4902880070554
Ljuto pikantni sos
2.100,00 RSD
Korejska 4902551013156
Ono što je najviše pomoglo spajanju zapadnih „kotleta“ sa japanskim kuvanjem je Bull-do...
1.360,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

22.
May.
2022.
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji is...
03.
May.
2022.
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji is...
string(0) ""