Novosti
19.03.2023.

Gljiva 21.veka

Poboljšava mentalno funkcionisanje

Tinktura Lavlje grive bazirana je na čistom ekstraktu lekovite pečurke Hericium erinaceus koja je proglasena gljivom 21. veka zbog svog lekovitog dejstva.

Lavlja griva je bogata ß-glukanima i prirodnim nootropnim supstancama – hericenon i erinacin – odgovornim za očuvanje nervnih ćelija i poboljšavanje moždanih funkcija.

Studija na starijim odraslim osobama sa blagom demencijom otkrila je da konzumiranje ekstrakta Lavlje grive tokom četiri meseca značajno poboljšava mentalno funkcionisanje. Kod ispitanika je zabeležen poboljšan fokus i smanjeni simptomi ‚‚moždane magleˮ odnosno mentalne usporenosti, ošamućenosti, nepažnje, nedostatka prisutnosti i zbunjenosti.

Ustanovljeno je da Lavlja griva uspešno obnavlja omotač nervnih ćelija pa ih tako čuva od propadanja.

Ekstrakt je 100% rastvorljiv u vodi, što mu daje superiornost u odnosu na druge proizvode jer se sastojci odgovorni za lekovito dejstvo lakše apsorbuju u telu.

Odobreno od Ministarstva Zdravlja Republike Srbije

Tinktura Lavlje grive je jedina u Srbiji koja je prošla kontrolu Farmaceutskog fakulteta i ima odobrenje od Ministarstva Zdravlja.

Slični članci

25.
Mar.
2024.
Novosti
mikronutrijentI organskih plodova kupine, maline, cvekle i stabljika celera. flavonoidi za bolji rad srca, vitamin C za jači imunitet i ...
17.
Mar.
2024.
Novosti
Lekovita dejstva đumbira: - protiv mučnine i povraćanja, regulisanje telesne težine i holesterola, ublažava upalu mišića, može pomoći kod osteoporoze,...