Novosti
19.02.2023.

Za dijabetes daj, astragalus čaj

Kineska medicina u službi imuniteta

Astragalus je višegodišnja biljka poreklom iz severne i istočne Kine, Mongolije i Koreje. Upotrebljavan je u kineskoj tradicionalnoj medicini hiljadama godina, često u kombinaciji sa drugim biljem, primarno za jačanje imuniteta ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen). 

Poseduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva. Pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama povećavajući proizvodnju interferona, imunog faktora koji sprečava razmnožavanje virusa.

Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu napitka od ove biljke sa ehinaceom na prvi znak prehlade. Sem što se koristi da zaštiti i podrži imunološki sistem i da tako spreči prehladu i respiratorne infekcije, preporučuje se i obolelim od dijabetesa, za snižavanje krvnog pritiska.

On jača i prirodnu odbrambenu funkciju organizma stimulišući reakciju T ćelija. Ova biljka ne napada direktno ćelije raka kod osoba obolelih od kancera, već jača odbrambeni imunološki sistem u borbi protiv razvoja ćelija raka. Dokazano je i da povećava proizvodnju i aktivnost belih krvnih zrnaca.

U astragalusu su identifikovani polisaharidi, flavonoidi, saponini, glikozidi, aminokiseline i minerali od kojih je najznačajniji selen, stimulator antioksidantne aktivnosti i odbrambenog mehanizma.

Način upotrebe astragalusa

Preporučeno doziranje sušenog korena Astragalusa je 5-20g dnevno u obliku čaja (5g se kuva u 3dcl vode oko pola sata na blagoj vatri, procedi i pije po želji začinjeno medom i limunom).

Čajevi i napici 1111111111703
Prirodni izvor selena, regulator krvnog pritiska, imunostimulator
1.055,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

26.
Mar.
2023.
Novosti
Masaža sa esencijalnim uljem anisa odličnan je način za ublažavanje nevoljnih grčeva ili spazma u mišićima.
26.
Mar.
2023.
Novosti
Zbog svog poznatog delovanja na suzbijanje suvišnog lučenja masnoće, eterično ulje litsee se koristi u spravljanju preparata  za masni tip koze. ...
19.
Mar.
2023.
Novosti
string(0) ""