Novosti
26.03.2023.

Za masnu kožu i lice je litsea

Prirodni piling za masnu kožu je vrh

Ovo citrusno ulje poznato je po svom antimikrobnom, antigljivičnom i protivupalnom delovanju. Ukoliko ga koristite u aroma lampi ublažiće simptome prehlade, kašlja ili infekcije disajnih puteva. Razblaženo u biljnom ulju može se koristiti za tretiranje regija zahvaćenih gljivicama. Takođe, deluje i na psihu, odnosno smanjuje znakove stresa i uznemirenosti. Kupka sa nekoliko kapi eteričnog ulja litsee opustiće nervni sistem, suzbiti aritmiju i obezbediti miran san. Ovo eterično ulje možete dodati u tonik za čišćenje lica i na taj način delovati na skupljanje prošrenih pora. Razblaženo u kremi može se koristiti za tretiranje regija koje se preterano znoje i stvaraju neprijatne mirise. Zbog svog antimikrobnog delovanja, može se koristiti u bočici sa raspršivačem za čišćenje i dezinfekciju kuhinjskih površina.

Masna koža se odlikuje pojačanim lučenjem lojnih žlezda, što je najizraženije na T zoni. Ovaj tip kože prepoznaćete po proširenim porama i različitim promenama u vidu mitisera i akni. Redovna nega masne kože veoma je bitna, a piling i kvalitetna maska su njena osnova.

 

Piling za masnu kožu

Zbog svog poznatog delovanja na suzbijanje suvišnog lučenja masnoće, eterično ulje litsee se koristi u spravljanju preparata  za masni tip koze. Redovan piling masne kože veoma je bitan korak nege, jer se na taj način otklanjaju odumrle ćelije kože i poboljšava se njena regeneracija.

Za pripremu  pilinga za masnu kožu neophodno je pomešati jednu kašiku mlevenih badema, kašiku fino mlevenog pirinča, čajnu kašičicu destilovane vode, nekoliko kapi eteričnog ulja litsee i kašiku ulja jojobe. Ovu smesu dobro promešati dok se ne dobije gusta pasta. Ukoliko je suviše retko dodajte još mlevenog pirinča, a ukoliko je gusto dodajte još destilovane vode. Nanesite piling na lice i trljajte kružnim pokretima. Nakon par minuta isperite sa lica uz pomoć mlake vode.

Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111111814
Preporuka za masnu kožu
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
425,00 RSD

Slični članci

19.
May.
2024.
Novosti
Čjjavanapraš je najbolja od svih rasajana, naročito za smirivanje kašlja i astme. On hrani i jača slabe, stare, ranjene i decu u razvoju.
12.
May.
2024.
Novosti
Organska ašvaganda (ashwagandha) u prahu je najefektivnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energ...