Novosti

04.
Jul
2022
Novosti
Preporučuje se ljudima svih uzrasta za jačanje opšteg stanja organizma, imuniteta i otpornosti na stres, posebno deci, omladini, sportistima i ljudima koji su izloženi povećanim umnim i fizičkim naporima, kao i zagađenjima u radnom i životnom okruženju
26.
Jun
2022
Novosti
Blagotvorno deluje na sve unutrašnje organe: jetru, slezinu, bubrege, bešiku, pluća. Koristi se kao čaj i lek za jačanje, za lečenje bolesti organa za varenje (naročito proliva) i disanje.
19.
Jun
2022
Novosti
Podstiče razvoj ženskih organa i reguliše neredovne menstruacije. Koristi se kod otvorenih rana, svežih povreda i krvarenja. Odličan lek protiv proliva.
19.
Jun
2022
Novosti
Pomaže kod poremećaja ili izostanka menstruacije i kod drugih oboljenja materice i jajnika, kao i kod nesanice, upale pasemnika, kod groznice, zubobolje i bolnih rana.
12.
Jun
2022
Novosti
Koristi se u lečenju prehlade, bronhitisa, kašlja, gripe, hripavca, početne upale pluća, kijavice, ospica, šarlaha, teškog disanja, astme, kod početne tuberkuloze i kod svih reumatičnih bolesti.
12.
Jun
2022
Novosti
Lekovita biljka za ženske bolesti, kod mokrenja u krevet dece i starijih ljudi, kao i kod belog pranja. Koristi se protiv nesvestice, migrene,
29.
May
2022
Novosti
U velikoj meri usporava razvoj autoimunih bolesti (multipla sleroza, astma, reumatoidni artritis, dijabetes tip 1, upalne bolesti creva, alergije…) i igra važnu ulogu u prevenciji raka, naročito raka dojke, prostate, pankreasa i debelog creva.
29.
May
2022
Novosti
Savršeno izbalansirani ukus slanog, slatkog i kiselog. Prigodan za sva jela.
22.
May
2022
Novosti
Napravljen od čilija sazrelog na suncu, spreman za upotrebu sa pečenim ili hladno rezanim mesom, ćevapom ili bilo kojem vašem omiljenom jelu.
22.
May
2022
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji istočne i posebno jugoistočne Azije.
16.
May
2022
Novosti
Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka i preporučuju se onima koji su alergični na proizvode od kravljeg mleka.
16.
May
2022
Novosti
Eko-jaja za sušilicu u isto vreme skraćuju vreme sušenja i do 28%, omekšavaju veš i daju mu blagi miris svežine ili proleća.
08.
May
2022
Novosti
Doktor primenjuje biljno lečenje u kombinaciji sa znanjem iz farmakologije.  Na pregled se dolazi, uglavnom, po preporuci. Uvek je gužva, jer je posvećen pacijentima sa najvećim problemima. Pacijentima kojima je zvanična medicina rekla: Imate još 6 meseci, do godinu dana.
03.
May
2022
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji istočne i posebno jugoistočne Azije. Zbog svoje sposobnosti da jelima doda ukusan tzv. umami ukus, kuvari i domaći kuvari su ga prihvatili širom sveta. Umami ukus u ribljem sosu je zbog sadržaja glutamata.
03.
May
2022
Novosti
Elettra maslinovo ulje sadrži tri puta veću količinu fenola od prosečnih vrednosti u skladu sa Uredbom 432/2012 Evropske unije.
17.
Apr
2022
Novosti
Od Sokoca mi se mešaju mirisi. Bilje u Bosni na sve strane. Na poljani, u rafovima, na ulici…Velika je ljubav Bosanaca, Hercegovaca, Srba, Muslimana, Hrvata (valjda nisam nekog zaboravio) prema biljkama. Žive sa njima i veruju im. Gaje ih, ljube i neguju. Biljke su i život Nade Šarić koju upoznajem prvog dana Sajma u Mostaru. Simpatična, nasmejana i tiha žena. Nenametljiva. Bogougodna. Ona je osmislila Projekat: Izletište za upoznavanje biljnih vrsta, tradicionalnih jela i melema i izradu biljnih osobnih parfema na tradicionaln način.
string(0) ""