Magazin

03.
May
2022
Novosti
Riblji sos je zapravo tečni začin napravljen od ribe ili krila koji su obloženi solju i fermentisani do dve godine. Koristi se kao osnovni začin u kuhinji istočne i posebno jugoistočne Azije. Zbog svoje sposobnosti da jelima doda ukusan tzv. umami ukus, kuvari i domaći kuvari su ga prihvatili širom sveta. Umami ukus u ribljem sosu je zbog sadržaja glutamata.
03.
May
2022
Novosti
Elettra maslinovo ulje sadrži tri puta veću količinu fenola od prosečnih vrednosti u skladu sa Uredbom 432/2012 Evropske unije.
17.
Apr
2022
Novosti
Od Sokoca mi se mešaju mirisi. Bilje u Bosni na sve strane. Na poljani, u rafovima, na ulici…Velika je ljubav Bosanaca, Hercegovaca, Srba, Muslimana, Hrvata (valjda nisam nekog zaboravio) prema biljkama. Žive sa njima i veruju im. Gaje ih, ljube i neguju. Biljke su i život Nade Šarić koju upoznajem prvog dana Sajma u Mostaru. Simpatična, nasmejana i tiha žena. Nenametljiva. Bogougodna. Ona je osmislila Projekat: Izletište za upoznavanje biljnih vrsta, tradicionalnih jela i melema i izradu biljnih osobnih parfema na tradicionaln način.
03.
Apr
2022
Novosti
Spirulina je jedna od najnutritivnijih namirnica na planeti. Sadrži i do 70% kompletnog proteina i predstavlja jedan od najboljih izvora biljnih proteina na svetu. 3 do 10 grama dnevno sadrži impresivne količine kompleksa B vitamina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana i cinka, kao i različitih fitonutrijenata
20.
Mar
2022
Novosti
Hlorela ima izražene detoks efektie i čuvanjem zdravlje jetre, dodatno jača imunitet, poboljšava varenje i čini kožu zdravom i lepom. 
20.
Mar
2022
Novosti
Sadrži silicijumovu kiselinu koja leči oštećena mesta u tkivima (npr. u plućima i zidovima krvnih sudova) i zbog toga se preporučuje kod tuberkuloze. Primenjuje se kod upale mokraćnih puteva i protiv krvarenja. Pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca.  
13.
Mar
2022
Novosti
Čaj od ruzmarina deluje protiv grčeva, kašlja, mokraćnih kamenaca, astme, migrene, istrebljuje gliste. Oblozi od čaja se stavljaju na uganuća, iščašenja, modrice, edeme, kontuzije.
13.
Mar
2022
Intervju
Hipoalergijski proizvod ne bi trebalo da sadrži alergene, toksične supstance, iritanse i ostale štetne materije kao što su natrijum lauril sulfat (SLS), natrijum laureth sulfat (SLES), 1,4-dioksan (za koji se zna da je kancerogen), optičke izbeljivače (enzime), fosfate, ftalate (daju miris deterdzentima i omekšivačima i dugo preko odeće deluju na kožu), parabene, konzervanse, naftne derivate..
06.
Mar
2022
Novosti
Superior ašvaganda pomaže u periodima mentalne i nervne napetosti i anksioznosti, doprinosi relaksaciji i emotivnoj izbalansiranosti, pomaže održavanju nivoa energije i vitalnosti i poboljšava otpornost organizma na stres.