Novosti
14.04.2024.

Priča o zdravom keksu iz Španije

Gullon od doručka do večere

Kompaniju je osnovao Manuel Gulon 1892. Ovaj nemiran, maštovit čovek, sa svojim preduzetničkim pristupom, uspeo je sa nekolicinom lokalnih biznismena da predstavi u Španiji u to vreme nepoznat proizvod: keks, koji je nastao u Engleskoj početkom 19. veka.

 

Galletas Gullon je uspešno zadržao svoju poziciju i rastao tokom godina, preživljavajući periode velikog siromaštva, kao što je Španski građanski rat, u kojem je zadržao nivo proizvodnje i garantovao neprekinute snabdevanje brašnom, uglavnom zahvaljujući svom strateškom položaju u oblasti sa najvećom proizvodnjom pšenice u zemlji.

 

Od 1950-ih pa nadalje, Gullon je video početak procesa diverzifikacije svojih tradicionalnih proizvoda lansiranjem na tržište svojih keksa Maria i Tostada Dorada, koji su dobili ime po činjenici da su bili umočeni u ulje kako bi dobili svoj izgled. Taj period obeležava i proizvodnju oblatni prelivenih čokoladom i prstenastih peciva, kao i proizvodnju keksa za čaj.

 

Nakon stalnih investicija i tehnološke obnove, Gullon je promenio svoju komercijalnu politiku i 1979. godine stvorio prvi keks od integralnog brašna na španskom tržištu, a 1986. prvi keks koji se pravi sa biljnim uljima. Ovo je dovelo do stvaranja novog segmenta keksa u Španiji: „keks za zdravlje“, segment u kojem Gullon trenutno vodi u Španiji. Ova prekretnica donela je kompaniji razna priznanja i nagrade.

 

Godine 1997. i 1999. Gullon je postao prvi španski proizvođač keksa koji je od AENOR-a dobio garanciju kvaliteta i ekološke sertifikate u skladu sa standardima ISO 9002 i 14001.
Stvara se i prva podružnica u Portugalu (Bolachas Gullon) početkom 2000. Navedena godina je takođe dovela do lansiranja na tržište prvog niskokaloričnogog keksa: 'Dijetalni keks bez soli i šećera '. Pokrenuli su „prirodnu liniju ishrane bez šećera“, proizvode pogodne za dijabetičare koji ne sadrže laktozu, fruktozu i saharozu.

Istraživanje i razvoj odveo je Gullona do nacionalnog projekta CENIT-Higearesearch 2007, koji je bio fokusiran na prevenciju neprenosivih hroničnih bolesti (dijabetes, gojaznost i kardiovaskularne bolesti), sarađujući sa kompanijama u agro-prehrambenom sektoru. i raznim nacionalnih i međunarodnim istraživačkih telima.

 

Trenutno je jedna od vodećih fabrika u Evropi i izvozi u više od 100 zemalja na svih pet kontinenata. Ima izbor proizvoda koji se kreću od tradicionalnih keksa za doručak, kao što su Maria i Tostada, do čitavog niza zdravstvenih keksića: integralnog, vlaknastog, bezglutenskih, niskokaloričnih, organskih i bez holesterola, kao i čokoladnih keksa, vafla...
Sačuvano u omiljne
Zdravije poslastice 8410376029079
Jedan od omiljenih iz Gullon asortimana. Sočan keks, sa čokoladnim punjenjem. Bez šećer...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
350,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravije poslastice 8410376009392
Integralni keks bez šećera, bogat vlaknima!
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
247,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravije poslastice 8410376009415
Jedan od retkih kolačića bez šećera, sa očaravajućom čokoladom
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
295,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravije poslastice 8410376037883
Integralni čokoladni keks bez glutena i bez šećera, pogodan za celijakičare ali i dijab...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
262,00 RSD

Slični članci

20.
Apr.
2023.
Intervju
Najnovija istraživanja pokazuju da nije problem u glutenu koji se izvitoperio, već u modifikaciji pšenice i u svemu što je industrijalizacija, ...