Magazin

28.
Aug
2022
Novosti
Zahvaljujući velikom prisustvu gvožđa u sastavu, ova moćna biljka ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, korisna je kod dijabetesa, snižava nivo triglicerida i reguliše krvni pritisak.
28.
Aug
2022
Novosti
Kada su u kontaktu sa vodom, ljuspice oslobađaju vlakna u vidu sluzi i imaju sposobnost povećanja svog volumena do 15 puta. Zbog toga se psilijum smatra prirodnim i neškodljivim laksativnim sredstvom za čišćenje digestivnog trakta i izbacivanje otrova.
21.
Aug
2022
Novosti
Leblebija je veoma dobar izvor gvožđa, čak i kuvana leblebija sadrži duplo više gvožđa od jednake količine mesa. Količina kalcijuma u leblebiji je takođe visoka i udružena je s belančevinama koje povećavaju njegovu apsorpciju.
14.
Aug
2022
Novosti
Kajen (ljuta ili čili) paprika se takođe koristi u tradicionalnim indijskim ajurvedskim, kineskim, japanskim i korejskim lekovima kao oralni lek za stomačne tegobe, loš apetit i probleme sa cirkulacijom. Pored toga nanosi se na kožu kod artritisa i bolova u mišićima.
18.
Jul
2022
Novosti
Koristi se za lečenje plućnih bolesti, nesvestice i lupanja srca, migrene, neredovne menstruacije, bolesnih bubrega, reumatizma. Pospešuje cirkulaciju krvi.
10.
Jul
2022
Novosti
Ubraja se u najbolja sredstva za lečenje želuca. Pospešuje probavu, otklanja pritisak u želucu, mučninu, napade nesvestice.
10.
Jul
2022
Novosti
Kleka ima baktericidno dejstvo, te se koristi u lečenju infektivnih bolesti pluća i lečenju zapaljenskih procesa želuca i creva.
04.
Jul
2022
Novosti
Preporučuje se ljudima svih uzrasta za jačanje opšteg stanja organizma, imuniteta i otpornosti na stres, posebno deci, omladini, sportistima i ljudima koji su izloženi povećanim umnim i fizičkim naporima, kao i zagađenjima u radnom i životnom okruženju
26.
Jun
2022
Novosti
Blagotvorno deluje na sve unutrašnje organe: jetru, slezinu, bubrege, bešiku, pluća. Koristi se kao čaj i lek za jačanje, za lečenje bolesti organa za varenje (naročito proliva) i disanje.
19.
Jun
2022
Novosti
Podstiče razvoj ženskih organa i reguliše neredovne menstruacije. Koristi se kod otvorenih rana, svežih povreda i krvarenja. Odličan lek protiv proliva.