Brendovi
04.06.2024.

EGGvolution - nauka iza svega

Kako radi eco jaje?

Šta je bilo prvo... Jaje ili pelet?

Sve je počelo od gospođice Davn osnivačice Eco egga, koja se borila sa ekcemom dok je odrastala. Kroz sopstvenu borbu je shvatila koliko je koža osetljiva na normalne deterdžente.

Zato je odlučila da kreira proizvod koji ne sadrži prljavštine i otrove. I tako smo došli do deterdženta u obliku kuglica - peleta. A pošto je njima je bio potreban održiv dom, kreirano je i višekratno jaje za čuvanje peleta. 

Dakle, magija unutar jajeta za pranje veša je prva rođena. Formula deterdženta bila je u suštini rešenje za pronalaženje održive, koži prijatne alternative za pranje veša.

Nauka iza svega

Ecoegg Laundri Egg sadrži 2u1 zamenu za nebiološki deterdžent za veš koji se može ponovo puniti plus omekšivač. Uključene su dve vrste peleta: bele za pranje i crne od turmalina za alkalizaciju. One u sinergiji čiste odeću.

Pelete deterdženta sadrže sastojke koji su hidrofilni surfaktanti. To su molekuli koji na jednom kraju koji privlače vodu, a na drugom prljavštinu i mast. Zapravo deluju kao magneti. Ovo pomaže u razbijanju i uklanjanju mrlja i prljavštine sa odeće. Surfaktanti se pojavljuju u VEĆINI deterdženata kao glavni sastojak za pranje. 

Crne pelete turmalina dopunjuju bele pelete deterdženta.  Oni smanjuju površinski napon vode, radeći zajedno sa surfaktantima u belim peletima. Smanjivanjem površinskog napona, voda postaje „vlažnija“, što znači da može efikasnije da prodre u tekstilna vlakna, poboljšavajući proces čišćenja. 

Turmalinske (crne) pelete prirodno jonizuju vodu, čineći je malo alkalnijom. Alkalna voda je bolja u uklanjanju prljavštine i mrlja sa tkanina, poboljšavajući ukupnu efikasnost čišćenja.

Dakle, iako može izgledati kao samo lepo, vaše jaje za pranje veša je zapravo pomaže u uklanjanju prljavštine sa tekstila i osigurava da se odeća temeljno očisti i omekša tokom svakog ciklusa pranja.

Bio čišćenje

Eco egg uključuje enzime prirodnog porekla koji pomažu u uklanjanju i razbijanju različitih vrsta mrlja od hrane. Odlični su u razbijanju proteina, masti, ugljenih hidrata i polisaharida iz vlakana na vašoj odeći. Enzimi značajno poboljšavaju uklanjanje mrlja u poređenju sa samim deterdžentima. Koriste se u malim količinama (manjim od 1%) i nisu štetni. Potiču iz gljiva i biološki su razgradivi.

Za one sa posebno osetljivom kožom, preporučujemo naše jaje za pranje veša bez mirisa koje ima odobrenje Allergi UK od 2011.

Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111112216
Formula na biljnoj bazi, pakovanje od 100% reciklirane plastike iz okeana, ne sadrži hl...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD
Ušteda 20%
1.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111111566
U isto vreme skraćuju vreme sušenja i do 28%, omekšavaju veš i daju mu blagi miris svež...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.999,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111111565
Ljubitelji prirodnih proizvoda obožavaju ECOEGG za sušilicu jer sadrže 0% toksičnih hem...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.199,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111111302
Kako Eco egg radi? Mineralni peleti rade zajedno i menjaju ph vode i time izvlače prlja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.099,00 RSD

Slični članci

18.
Jun.
2023.
Brendovi
Ecowell kozmetika nije testirana na životinjama, kao ni sirovine koje se koriste u sadržaju proizvoda, formulisani su bez štetnih hemikalija i pogodn...
16.
May.
2022.
Novosti
Eko-jaja za sušilicu u isto vreme skraćuju vreme sušenja i do 28%, omekšavaju veš i daju mu blagi miris svežine ili proleća.
27.
Sep.
2020.
Novosti
ECOEGG ekološki deterdžent za veš iz Velike Britanije je inovativan, na prirodnoj bazi, veganski i hipoalergijski deterdžent za veš- odo...