Novosti

17.
Apr
2022
Novosti
Od Sokoca mi se mešaju mirisi. Bilje u Bosni na sve strane. Na poljani, u rafovima, na ulici…Velika je ljubav Bosanaca, Hercegovaca, Srba, Muslimana, Hrvata (valjda nisam nekog zaboravio) prema biljkama. Žive sa njima i veruju im. Gaje ih, ljube i neguju. Biljke su i život Nade Šarić koju upoznajem prvog dana Sajma u Mostaru. Simpatična, nasmejana i tiha žena. Nenametljiva. Bogougodna. Ona je osmislila Projekat: Izletište za upoznavanje biljnih vrsta, tradicionalnih jela i melema i izradu biljnih osobnih parfema na tradicionaln način.
03.
Apr
2022
Novosti
Spirulina je jedna od najnutritivnijih namirnica na planeti. Sadrži i do 70% kompletnog proteina i predstavlja jedan od najboljih izvora biljnih proteina na svetu. 3 do 10 grama dnevno sadrži impresivne količine kompleksa B vitamina, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, mangana i cinka, kao i različitih fitonutrijenata
20.
Mar
2022
Novosti
Hlorela ima izražene detoks efektie i čuvanjem zdravlje jetre, dodatno jača imunitet, poboljšava varenje i čini kožu zdravom i lepom. 
20.
Mar
2022
Novosti
Sadrži silicijumovu kiselinu koja leči oštećena mesta u tkivima (npr. u plućima i zidovima krvnih sudova) i zbog toga se preporučuje kod tuberkuloze. Primenjuje se kod upale mokraćnih puteva i protiv krvarenja. Pospešuje stvaranje crvenih krvnih zrnaca.  
13.
Mar
2022
Novosti
Čaj od ruzmarina deluje protiv grčeva, kašlja, mokraćnih kamenaca, astme, migrene, istrebljuje gliste. Oblozi od čaja se stavljaju na uganuća, iščašenja, modrice, edeme, kontuzije.
06.
Mar
2022
Novosti
Superior ašvaganda pomaže u periodima mentalne i nervne napetosti i anksioznosti, doprinosi relaksaciji i emotivnoj izbalansiranosti, pomaže održavanju nivoa energije i vitalnosti i poboljšava otpornost organizma na stres.
27.
Feb
2022
Novosti
Koristi za dezinfekciju mokraćnog sistema i kao adstringent kod lečenja upala bešike i bubrega, kod problema sa mokrenjem, kod stvaranja bubrežnih kamenaca.
06.
Feb
2022
Novosti
Lotus koren deluje kod alergija, prehlada, upale sinusa, izbacivanja sluzi iz organizma, za ublažavanje kašlja i izbacivanja viška tečnosti.
06.
Feb
2022
Novosti
Propolis ispoljava antibakterijsko, antimikotično, antivirusno, antiparazitsko, antioksidativno i imunostimulirajuće dejstvo. U kombinaciji sa ehinaceom, pravi čudo u organizmu deteta.
30.
Jan
2022
Novosti
Preporučuje se kao dodatak ishrani dece izbog povećanih dnevnih potreba tokom rasta i razvoja, kod fizički aktivnih lica, za optimalno funkcionisanje imunog sistema.
23.
Jan
2022
Novosti
Javorov sirup i njegove veštačke imitacije su željeni prelivi za palačinke, waffles, francuski tost u Severnoj Americi. Javorov sirup se takođe može koristiti na različite načine: za keks, piletinu, sveže krofne, prženo testo, sladoled, tople žitarice, sveže voće (posebno grejpfrut). Takođe se koristi i kao zaslađivač za pasiranu jabuku, zapečeni pasulj, kandirani slatki krompir, zimske tikve, kolače, pite, hleb, poslastice od čokolade i ostalih slatkiša, milkšejkova, čaja, kafe i drugih toplih napitaka.
23.
Jan
2022
Novosti
Njeno sušeno voće se ponekad koristi u medicini. Bobice shisandre zovu još i Voće sa pet ukusa jer poseduju svih pet osnovnih ukusa u kineskoj biljnoj medicini: slano, slatko, kiselo , opor (začinjen) i gorak. U tradicionalnoj kineskoj medicini koristi se kao lek za mnoge bolesti: za infekcije, poboljša zdravlje kože, protiv nesanice, kašlja i žeđi.
16.
Jan
2022
Novosti
Sango koral je moćan prirodni upijač. Kad se pomeša sa vodom koral upija jedinjenja hlora, zagađivače, a teški metali postaju neutralni. Sango koral menja PH vrednost vode u pravcu alkalnosti.
16.
Jan
2022
Novosti
Manuka je vrsta meda sa najjačim protivupalnim delovanjem. Upotrebljava se i u lečenju kožnih čireva i opekotina trećeg stepena. Takođe je izvrstan za tretiranje tegoba disajnih puteva.
09.
Jan
2022
Novosti
Crna maka se preporučuje  muškarcima koji želje da poboljšaju kvalitet, broj i pokretljivost spermatozoida, sportistima (muškarci i žene) koji žele da rade na podizanju nivoa fizičke izdržljivost i snage i svakome ko želi da poboljša pamćenje, koncentraciju i fokus
09.
Jan
2022
Novosti
Crvena maka se smatra se važnijom za žene zbog osteoporoze jer pomaže regulaciju hormona. Takodje, dobra je za žene koje imaju poremećaj štitne žlezde. Preporučuje se i muškarcima koji imaju problem sa prostatom.
26.
Dec
2021
Novosti
Pored ašvagandinog zaštitnog efekta na nervni sistem, povoljno utiče kao alternativni tretman u spektru degenerativnih oboljenja kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest.