Novosti

11.
Dec
2022
Novosti
Ima više proteina od pšenice, veliku količinu ugljenih hidrata, i značajan je izvor dijetalnih vlakana. Sadrži i mangan, fosfor, vitamine B3 (niacin), B6, magnezijum, cink i gvožđe, kao i kalcijum i selen.
07.
Dec
2022
Novosti
Natrue napici su napravljeni od neprerađenog voća i orašastih plodova. Kompanija se nalazi u srcu rezervata biosfere u Nacionalnom parku Montseni.
09.
Oct
2022
Novosti
Vitamin B17 je esencijalni nutrijent za podršku ljudskom zdravlju. Od srca i probave do prevencije gubitka kose.
09.
Oct
2022
Novosti
Sadrže zdrave masti i dobar su izvor proteina, vlakana, antioksidanata i nekoliko esencijalnih hranljivih materija i mogu pomoći u gubitku težine i zdravlju srca i creva
18.
Sep
2022
Novosti
Urme imaju potencijal da pomognu u regulaciji šećera u krvi zbog svog niskog glikemijskog indeksa, vlakana i antioksidanata. Stoga, njihov unos može biti od koristi za upravljanje dijabetesom.
18.
Sep
2022
Novosti
Čia semenke pomažu kod dijabetesa tako što njihov gel stvara fizičku barijeru između ugljenih hidrata i digestivnih enzima koji ih razbijaju i usporavaju pretvaranje ugljenih hidrata u šećer.
28.
Aug
2022
Novosti
Zahvaljujući velikom prisustvu gvožđa u sastavu, ova moćna biljka ubrzava formiranje hemoglobina i mioglobina, korisna je kod dijabetesa, snižava nivo triglicerida i reguliše krvni pritisak.
28.
Aug
2022
Novosti
Kada su u kontaktu sa vodom, ljuspice oslobađaju vlakna u vidu sluzi i imaju sposobnost povećanja svog volumena do 15 puta. Zbog toga se psilijum smatra prirodnim i neškodljivim laksativnim sredstvom za čišćenje digestivnog trakta i izbacivanje otrova.
21.
Aug
2022
Novosti
Leblebija je veoma dobar izvor gvožđa, čak i kuvana leblebija sadrži duplo više gvožđa od jednake količine mesa. Količina kalcijuma u leblebiji je takođe visoka i udružena je s belančevinama koje povećavaju njegovu apsorpciju.
14.
Aug
2022
Novosti
Kajen (ljuta ili čili) paprika se takođe koristi u tradicionalnim indijskim ajurvedskim, kineskim, japanskim i korejskim lekovima kao oralni lek za stomačne tegobe, loš apetit i probleme sa cirkulacijom. Pored toga nanosi se na kožu kod artritisa i bolova u mišićima.