Novosti
08.07.2024.

Voden Clean Chef – Smart Sterilizator Namirnica

Zamisli, da možeš da ukloniš pesticide, viruse i hormone sa hrane

Zamisli, da možeš da ukloniš pesticide, bakterije, viruse antibiotike i hormone sa svoje omiljene hrane — voća, povrća, i to brzo, bezbedno jednostavno!

Voden Clean Chef, mali kućni uređaj koji pretvara običnu vodu u moćno sredstvo za dezinfekciju. 

Kako radi?

  • Napuniš posudu sa vodom;
  • Uključiš ga;
  • 5 do 10 minuta kasnije, tvoja hrana je potpuno očišćena!

Funkcioniše po principu elektrolize, procesa koji je potpuno bezbedan i prirodan!

Gde mi živimo?

Jabuka se u proseku prska 15 do 25 puta, pre nego što je pojedemo, a paradajz se kupa u hormonima da bi dobio boju preko noći. Zato je i onako bljutav u poslednje vreme... O razmeri pesticida i raznih hemikalija koji se koriste u prehrambenoj industriji možemo pisati danima. Neretko se dešava i da su bakterije,hormoni i antibiotici prisutni na proizvodima. Danas, kada smo svesni značaja zdrave ishrane, potraga za efikasnim, ali bezbednim metodama za dezinfekciju, postao je prioritet.

Kako funkcioniše smart sterilizator namirnica?

Korišćenjem titanijumskih elektroda i električne struje, procesom koji se zove elektroliza, Voden Clean Chef pretvara običnu vodu u Hipohlorastu Kiselinu (HOCl). Snažan, ali pre svega prirodan i bezbedan dezinfikator!

Hipohlorasta kiselina (HOCl) je potpuno prirodno, visoko efikasno i netoksično rešenje za brzu dezinfekciju.  

Iako je reč o kiselini, HOCl je zapravo jako blaga i sigurna za korišćenje.

Koristi se pored dezifekcije hrane i za dezinfekciju kože, pa samim tim nećeš imati nikakve posledice. Štaviše, imuni sistem je proizvodi u našem telu, procesom koji se zove Fagocitoza.

Hipohlorasta kiselina u telu

Hipohlorasta kiselina (HOCl) ima fascinantnu i vitalnu ulogu u ljudskom telu, posebno u kontekstu imunološkog odgovora. Naše telo proizvodi HOCl kao deo prirodnog mehanizma odbrane protiv patogena. Evo kako se to dešava i zašto je to značajno:

  • Neutrofili: HOCl se proizvodi unutar belih krvnih zrnaca poznatih kao neutrofili. Neutrofili su ključni akteri u imunološkom sistemu, zaduženi za borbu protiv infekcija i stranih uljeza.
  • Proces mieloperoksidaze: Kada neutrofili apsorbuju bakterije ili virusne čestice kroz proces zvani fagocitoza, aktiviraju enzim poznat kao mieloperoksidaza. Ovaj enzim katalizuje reakciju između vodonik-peroksida (H₂O₂), koji se takođe proizvodi unutar neutrofila, i hloridnih jona (Cl⁻) iz krvne plazme, stvarajući HOCl.

Funkcija HOCl u imunološkom sistemu

  • Antimikrobna aktivnost: HOCl deluje kao snažan antimikrobni agens unutar tela. Ima sposobnost oksidacije bakterijskih i virusnih komponenti, čime narušava njihove ćelijske strukture i funkcije, što dovodi do njihovog uništenja.
  • Borba protiv infekcija: HOCl efikasno uništava širok spektar mikroorganizama, uključujući bakterije, viruse i gljivice, čineći ga ključnim oružjem u telesnom arsenalu za borbu protiv infekcija.
  • Selektivna toksičnost: Iako je HOCl visoko reaktivan i potencijalno opasan hemijski spoj, njegova upotreba unutar tela je izuzetno kontrolisana. Neutrofili precizno ciljaju gde će HOCl biti proizveden i osiguravaju da se njegovo delovanje ograničava na mesto infekcije, čime se minimizira oštećenje zdravih tkiva.
  • Brzina delovanja: HOCl koji proizvode neutrofili deluje gotovo trenutno, što omogućava brzo suzbijanje infekcija na mestu njihovog nastanka.

Hemijski proces elektrolize

  • Elektroliza – Ako u vodi ima hlor (Cl₂) (Voda sa česme)

Tokom elektrolize dolazi do njegovog razlaganja na hloridne (Cl⁻) i hipohloritne (ClO⁻) jone. OH⁻ joni tada reaguju sa ClO⁻ jonima formirajući hipohlorastu kiselinu (HClO).

  • Elektroliza ako u vodi nema hlora (Voda posle filtera)

Proces elektrolize: Kada se takva voda, koja sadrži rastvorene hloride, podvrgne elektrolizi, na anodi dolazi do oksidacije hloridnih jona (Cl⁻) iz soli, pri čemu se oslobađa hlor (Cl₂):

2Cl−→Cl2+2e−

Ovaj oslobađeni hlor zatim reaguje sa vodom kako bi formirao hipohlorastu kiselinu (HOCl):

Cl2+H2O→HOCl+HCl

Formiranje HOCl: Hipohlorasta kiselina koja se formira na ovaj način deluje kao efikasan dezinficijens, sposobna da uništava mikroorganizme razbijanjem njihovih ćelijskih zidova i vitalnih funkcija.

Efikasnost elektrolize je zapravo u kombinaciji hipohloraste kiseline i hidroksidnih jona (OH-) u rastvoru. I ona pruža izuzetno efikasan, bezbedan i potpuno prirodan način za dezinfekciju i čišćenje, omogućavajući ne samo uništavanje mikroorganizama, već i deaktiviranje pesticida i herbicida na tretiranim površinama.

.... Nastavak uskoro

Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111112196
Čista voda sa mineralima po ceni od 5 din/litru (posle tri meseca korišćenja)
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
999,00 RSD

Slični članci

19.
Oct.
2024.
Novosti
• Dobijen je od 100%  od najkvalitetnijeg dela kore cejlonskog cimeta, koji se retko koristi za proizvodnju cimeta u prahu • Sadržaj eterični...
19.
Oct.
2024.
Novosti
Tamari i šoju su posebni sojini umaci nastali fermentacijom soje. Fermentisani prehrambeni proizvodi su namirnice u čijem je sastavu barem jedna kompo...
13.
Oct.
2024.
Novosti
Vitamin E se rastvara u mastima i neizostavan je dodatak u nezi kože, noktiju i kose. Ima antioksidativni efekat i štiti ćelije od oštećen...