Novosti
18.12.2021.

Sikavica jetru čuva, a moringa je krasi

Liver detoks je broj 1 za očuvanje i čišćenje jetre

Liver Detox Cocktail je originalna receptura i jedinstvena kombinacija najmoćnije biljke za zdravlje krvnih sudova po imenu Moringa, nezamenljive biljke za zdravlje jetre po imenu Gujina trava ili Sikavica, i veoma važnog minerala u vidu Selena.

Posebnost ovog suplementa je simbioza ove dve biljke, koje ujedinjene pojačavaju dejstvo i nadopunjuju se uz pomoć Selena.

Moringa podiže imunitet, sjajan je antioksidans, obnavlja ćelije, čuva krvne sudove, srce, hrskavicu i kosti.

Ali Sikavica je ona koja je ključna u celoj priči. To je krupna, snažna dvogodišnja zeljasta biljka, koja liči na šaren bujan čkalj. Listovi su tigrasto prošarani belim prugama. Cvetovi i listovi su bodljikavi. Cveta celog leta, u drugoj godini. Rasprostranjena je na području oko Mediterana, u južnoj Evropi, na Bliskom Istoku i u severnoj Africi.

U starim zapisima Dioskorid kaže da se sikavica koristila kod ugriza zmije, ali u moderno doba najznačajnija je upotreba semena u bolestima i oštećenjima jetre. Akutne i hronične bolesti, kod alkoholizma i drugih trovanja, za smanjivanje nivoa lošeg holesterola te kao regeneraciju jetre nakon oštećenja izazvanih radijacijama kod tretmana raka. Korisna je i kod dojilja jer potiče izlučivanje mleka. Jestivi su praktično svi delovi biljke.

Silimarin deluje protiv brojnih otrova jetre (kao antagonist). Menja spoljnu građu jetrenih (hepatocita), tako da u nju više ne prodiru otrovi. Aktivira enzime koji u jetri razgrađuje strane materije, podstiče obnovu ćelija nakon oštećenja, delimično utiče i na modulaciju imuniteta. Povoljno utiče na oštećenje jetre npr. masne jetre, ciroze jetre. U narodu se upotrebljava za ublažavanje napada žuči, protiv šećerne bolesti, zatvora, za lečenje hemoroida i dr.

Čuvar jetre i krvnih sudova.
1.890,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

18.
Jul.
2022.
Novosti
Koristi se za lečenje plućnih bolesti, nesvestice i lupanja srca, migrene, neredovne menstruacije, bolesnih bubrega, reumatizma. Pospešuje cirkulaciju...
10.
Jul.
2022.
Novosti
Ubraja se u najbolja sredstva za lečenje želuca. Pospešuje probavu, otklanja pritisak u želucu, mučninu, napade nesvestice.
10.
Jul.
2022.
Novosti
Kleka ima baktericidno dejstvo, te se koristi u lečenju infektivnih bolesti pluća i lečenju zapaljenskih procesa želuca i creva.
string(0) ""