Novosti
06.06.2021.

Tribulus je "babin zub"

Tradicionalni lek za plodnost

U osnovi mnogih oboljenja je loša cirkulacija, nedovoljna prokrvljenost tkiva obolelih organa ili delova tela. Čest uzrok ovoga su holesterolove plake u krvnim sudovima koje počinju da se obrazuju još u ranoj mladosti ili dečjem i vremenom otežavaju normalne funkcije u organizmu. Otežana cirkulacija umanjuje životne funkcije organa i vremenom dolazi do razvoja akutne ili hronične bolesti. Ekstrakt Tribulusa (babinog zuba) uspešno razgrađuje holesterolove plake kao i kalcifikate u krvnim sudovima i tkivima.

Endokrini sistem

Furostanolovi saponini iz Tribulusa blokiraju receptore u hipotalamusu koji registruju nivo testosterona te na taj način organizam dobija signal da je njihov nivo niži i dolazi do lučenja lutenizirajuceg hormona koji pokreće produkciju testosterona. 

Tribulus terrestris se kao lek i afrodizijak koristi od stare Grčke, preko indijske i kineske narodne medicine. Povećavajući cirkulaciju kao i sposobnost da pospešuje proizvodnju testosterona u organizmu, čini ga prirodnim afrodizijakom bez potrebe za uzimanjem veštackih lekova.

Povećan nivo testosterona dovodi do povećane produkcije spermatozoida i njihove bolje pokretljivosti što se odražava na bolju oplodnju. Zbog toga se koristi u lečenju muške neplodnosti.

Harmonizovanjem hormonalnog statusa kod žena, tribulus uravnotežuje mesečni ciklus i podstiče ovulaciju. Dolazi do povećane produkcije estrogena što povećava libido. Svojim aktivnim delovanjem ublažava predmenstrualni sindrom. Ukoliko se uzima u menopauzi, sprečava nagli pad estrogena.

Sačuvano u omiljne
Dodatak ishrani na bazi vodenog ekstrakta herbe babinog zuba, čiji sastojci mogu da ima...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.510,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Energija 8606107342313
Koristan kod anemije, kod sindroma hroničnog umora,podiže energetske nivoe kao žen šen ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
850,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Energija 8606108119204
Peruanska čarobna maka pomaže kod menopauze, bolnih i neredovnih ciklusa, podiže vitaln...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
995,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...