Novosti
06.06.2021.

Tribulus je "babin zub"

Tradicionalni lek za plodnost

U osnovi mnogih oboljenja je loša cirkulacija, nedovoljna prokrvljenost tkiva obolelih organa ili delova tela. Čest uzrok ovoga su holesterolove plake u krvnim sudovima koje počinju da se obrazuju još u ranoj mladosti ili dečjem i vremenom otežavaju normalne funkcije u organizmu. Otežana cirkulacija umanjuje životne funkcije organa i vremenom dolazi do razvoja akutne ili hronične bolesti. Ekstrakt Tribulusa (babinog zuba) uspešno razgrađuje holesterolove plake kao i kalcifikate u krvnim sudovima i tkivima.

Endokrini sistem

Furostanolovi saponini iz Tribulusa blokiraju receptore u hipotalamusu koji registruju nivo testosterona te na taj način organizam dobija signal da je njihov nivo niži i dolazi do lučenja lutenizirajuceg hormona koji pokreće produkciju testosterona. 

Tribulus terrestris se kao lek i afrodizijak koristi od stare Grčke, preko indijske i kineske narodne medicine. Povećavajući cirkulaciju kao i sposobnost da pospešuje proizvodnju testosterona u organizmu, čini ga prirodnim afrodizijakom bez potrebe za uzimanjem veštackih lekova.

Povećan nivo testosterona dovodi do povećane produkcije spermatozoida i njihove bolje pokretljivosti što se odražava na bolju oplodnju. Zbog toga se koristi u lečenju muške neplodnosti.

Harmonizovanjem hormonalnog statusa kod žena, tribulus uravnotežuje mesečni ciklus i podstiče ovulaciju. Dolazi do povećane produkcije estrogena što povećava libido. Svojim aktivnim delovanjem ublažava predmenstrualni sindrom. Ukoliko se uzima u menopauzi, sprečava nagli pad estrogena.

Dodatak ishrani na bazi vodenog ekstrakta herbe babinog zuba, čiji sastojci mogu da ima...
1.510,00 RSD
Energija 8606107342313
Koristan kod anemije, kod sindroma hroničnog umora,podiže energetske nivoe kao žen šen ...
850,00 RSD
Energija 8606108119204
Peruanska čarobna maka pomaže kod menopauze, bolnih i neredovnih ciklusa, podiže vitaln...
790,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

18.
Jul.
2021.
Novosti
Za snažan imunitet! • Doprinosi pravilnom funkcionisanju imunog sistema • Poboljšava izdržljivost i otpornost • Ublažava posledice stre...
06.
Jul.
2021.
Novosti
Zajedno sa vitaminom C pomaže telu izgradnju novih ćelija, smanjuje ožiljke i bore i održava kožu elastičnom. Takodje povećava raspoloživost kiseonika u orga...
string(0) ""