Novosti
20.09.2020.

Herba Sept

Rezultati istraživanja  na Biološkom institutu “Siniša Stanković” iz Beograda su potvrdili  da Herba Sept uspešno sprečava rast štetnih bakterija i gljivica u usnoj duplji: Streptococcus pyogenes, Streptococcus mutans,Streptococcus salivarius, Streptococcus sanguis, Pseudomonas aeruginosa, Proteus mirabilis, Staphylococcus aureus i methicilin – rezistentni Staphylococcus aureus, Candida albicans i Candida krusei.

- Streptococcus pyogenes najčešće izaziva upalu nosa i ždrela, streptokoknu anginu, šarlah, upalu orgaana za disanje, crveni vetar i gnojne infekcije kože. Ukoliko se pravovremeno ne započne terapija može doći do komplikacija u vidu upale sinusa, srednjeg uva, upale moždanih ovojnica i reumatske groznice.

- Streptococcus mutans su odgovorne za nastanak zubnog karijesa koji će napraviti idealno tlo za parodontozu i upalu desni. U 30-40% slučajeva kao najozbiljnija komplikacija može nastati bakterijski endokarditis odnosno zapaljenje srčanih zalistaka.

- Staphylococcus aureus naziva se još i zlatnom stafilokokom. Ono što ovu bakteriju čini jedinstvenom su brojni mehanizmi otpornosti na antibiotike. Naime, bakterija je stvorila brojne načine kako da se obrani od delovanja antibiotika što stvara probleme u lečenju infekcija koje ona izaziva.

- Stafilokoke najčešće dovode do upale sluznice nosa i grla, ušiju, sinusa, a neretko izazivaju i upalu pluća. Preko krvi i limfe mogu da izazovu i sekundarne infekcije poput osteomijelitisa, artritisa, meningitisa i endokarditisa, a posebno su u osetljive osobe sa smanjenim imunim odgovorom.

- Oralna kandidijaza je gljivična infekcija usne duplje najčešće izazvana Candidom albicans, i do njenog nastanka dolazi kada se pod uticajem nekog lokalnog ili sistemskog faktora poremeti normalna flora usne šupljine. Simptomi oralne kandidijaze su beličaste naslage na jeziku i u usnoj duplji, loš zadah, otečena donja usna, ukus metala u ustima, krvarenje desni, osetljivost i bol u ustima.

Na Biološkom Institutu “Siniša Stanković” u Beogradu, urađeno je poređenje Herba Sept-a sa najčešće korišćenim komercijalnim antibioticima (nazivi komercijalnih lekova su objavljeni u istraživanju) i antimikotikom (naziv u istraživanju), pri čemu je Herba sept kako u maloj koncentraciji tako i u različitim razblaženjima pokazao svoju efikasnost, odnosno sprečio je rast bakterija i gljivica bez pojave rezistencije, dok su mnogi antibitici korišćeni u istraživanju pokazali neefikasnost zbog otpornih sojeva mikroorganizama.

SASTAV:

Biljna voda, prirodno-identična aroma mentola, esencijalno ulje divljeg origana, mente, žalfije, timijana i karanfilića. Herba Sept rastvor ne sadrži alkohol, konzervanse, veštačke boje, zasladjivače i gluten.

UPOTREBA:

Štiti i pomaže protiv oboljenja usne duplje, desni i ždrela. Ublažava simptome suvog, nadraženog i bolnog grla i simptome upale desni. Služi za prijatan i osvežavajući dah.

Način upotrebe:

Pre svake upotrebe intenzivno promućkati Herba Sept rastvor. Ispirati usnu duplju i grlo 2-3 puta dnevno posle jela. Može se koristiti nerazblažen ili razblažen sa vodom kod mlađe populacije i dece, u odnosu 1:2 i 1:3 u korist vode. Pogodan je za decu stariju od 3 godine.

Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 1111111111154
Prirodni koncentrovani oralni rastvor i antiseptik za higijenu usne duplje i ždrela
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
845,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...