Količina nutrijenata a naročito flavanola u kakau, u velikoj meri zavise od vrste, porekla i načina njegove obrade.
Flavanoidi i procijanidini sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova’).
Kakao utiče na pojačano dejstvo endorfina i serotonina u organizmu koji su odgovorni za naš osećaj sreće i zadovoljstva, inače povezanih sa vežbanjem, smejanjem, seksom. Feniletilamini takođe igraju ulogu u povećanju fokusa i alertnosti dok flavanoli pojačavaju dotok krvi u mozak, što rezultuje u poboljšanju kognitivnih funkcija.
Različite pojedinačne studije su pokazale još pozitivnih uticaja kakaoa na zdravlje kao što su pozitivan uticaj na insulinsku rezistenciju, doprinos izgradnji mišića kod starijih osoba, smanjenje simptoma kod alergijske astme i pozitivan uticaj na probavni sistem putem povećanja korisnih bakterija u crevima. Kakao se takođe pokazao kao efektan afrodizijak kod oba pola.
Nudimo vam provereno sirov kakao, izuzetnog kvaliteta, koji nema primese hibrida (izuzetno lošeg kvaliteta poput CCN-51), kao ni primese Forastero kakaoa, koji se najčešće meša sa Criollom, a koji je značajno lošijeg kvaliteta. Osetite ukus pravog kakaoa a vaše telo će osetiti ukus zdravlja.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Energija
|
Brend |
Just superior |
Dobavljač |
Just superior |
Način proizvodnje |
Organski proizvod, Vegan, Vegetarian |
Namena |
Energija, Krvni sudovi, Mozak |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g), Visok nivo minerala, vlakna (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Dozna sa prahom |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Prah |