Novosti
17.06.2024.

Za alergije spas

Origano ulje i gratis krema

Probotanic Origano ulje je izradjeno od sorte Origanum minutiflorum, endemske biljke, koja raste samo na planinama u južnim delovima Turske. Klima koja tamo vlada, suva i topla, razlog je naučne činjenice da je Origanum minutiflorum najjači divlji origano koji je moguće naći, sa najvećim procentom aktivne supstance – karvakrolom.

Origano je višegodišnja zeljasta biljka. Ima drvenasti rizom sa izbojcima, iz koga rastu stabljike sa listovima i cvetovima, visine do 90 cm. Stabljike su uspravne ili polegnute, od tamno zelene do crvenkasto smeđe boje, obično valovite i dlakave, četvrtaste. Listovi imaju kratke peteljke, jajasti su, celoviti ili plitko urezani, žlezdani. Cvasti su zbijene u obliku štita i nalaze se na vrhu stabljike. Cvetovi su dvopolni ili ženski, petočlani. Cveta od jula do avgusta. Plodovi su smeđi oraščići.

Prema brojnim istraživanjima, glavni antibakteriski i aktivni sastojak origana je karvakrol. Što je veći procenat karvakrola u origano ulju, ulje je cenjenije i efikasnije.

Pomaže kod kod prehlada i začepljenja sinusa. Ali definitivno je najbolji kod alergija.

Način upotrebe:

Oralno:

Koristi se deset dana u toku jednog meseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…).

Za decu stariju od 3 godine:

Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije posle obroka, razredjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Posle toga se preporučuje čaša hladne vode.

Inhalacijom:

U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe (astma, alergije).

Preko kože:

Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

Upozorenja:

Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.

Sačuvano u omiljne
Biljni suplementi 1111111112220
Jedina veganska alternativa kolagenu koja sadrži svih 18 aminokiselina koje se nalaze u...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.499,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Čajevi i napici 1111111111588
Koristi se kao čaj i lek za jačanje, za lečenje bolesti organa za varenje (naročito pro...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
249,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 1111111111244
Ne dozvoljava bakterijama da se razmnožavaju i mutiraju i u kratkom periodu ih ubija. M...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.660,00 RSD

Slični članci

19.
Oct.
2024.
Novosti
• Dobijen je od 100%  od najkvalitetnijeg dela kore cejlonskog cimeta, koji se retko koristi za proizvodnju cimeta u prahu • Sadržaj eterični...
19.
Oct.
2024.
Novosti
Tamari i šoju su posebni sojini umaci nastali fermentacijom soje. Fermentisani prehrambeni proizvodi su namirnice u čijem je sastavu barem jedna kompo...
13.
Oct.
2024.
Novosti
Vitamin E se rastvara u mastima i neizostavan je dodatak u nezi kože, noktiju i kose. Ima antioksidativni efekat i štiti ćelije od oštećen...