Novosti
22.01.2024.

Alge nori za život bolji

Za suši prava stvar

Nori alge se sastoje od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa. Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama.

Nori spadaju u crvene alge porfira (Porphyra), različite su vrste jestivih morskih algi. Dobijaju se sušenjem, a proces liči na proizvodnju papira. Japan, Koreja i Kina trenutno su najveći proizvođači.

Nori se ranije pripremao u vidu kaše, a tek kasnije, u Edo periodu, stvoren je nori u obliku tankih listova.

Imaju blag riblji ukus. Preporučuju se za osteoporozu i popravljanje vida. Odlične su za imunitet i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, jer sadrže visok nivo magnezijuma, dok omega tri i šest masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola i regulišu nivo šećera u krvi.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111880
Preporučuju se za osteoporozu, popravljanje vida i za prevenciju kardiovaskularnih bole...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
270,00 RSD

Slični članci

11.
Nov.
2025.
Novosti
Sadrži preko 22 grama proteina po merici, što ga čini izuzetnim izvorom esencijalnih i neesencijalnih aminokiselina potrebnih za izgradnju miši...
11.
Nov.
2025.
Novosti
Veoma brzo eliminiše bol i svrab. Lako se apsorbuje i olakšava probavu. Zaustavlja krvarenje i poseduje jako antiseptičko dejstvo. &n...
02.
Nov.
2025.
Novosti
Brojna istraživanja su pokazala da laneno seme sadrži veliku količinu esencijalnih masnih kiselina, vitamina, minerala i vlakana, koji ga čine jednom od najz...