Novosti
22.01.2024.

Alge nori za život bolji

Za suši prava stvar

Nori alge se sastoje od 1/3 proteina, 1/3 jestivih vlakana, sadrži dosta joda, karotena, vitamina A, B, C, kalcijuma i gvožđa. Ove alge koriste se za pripremanje sušija, ali se mogu iscepkati na listiće i dodavati jelima, salatama i supama.

Nori spadaju u crvene alge porfira (Porphyra), različite su vrste jestivih morskih algi. Dobijaju se sušenjem, a proces liči na proizvodnju papira. Japan, Koreja i Kina trenutno su najveći proizvođači.

Nori se ranije pripremao u vidu kaše, a tek kasnije, u Edo periodu, stvoren je nori u obliku tankih listova.

Imaju blag riblji ukus. Preporučuju se za osteoporozu i popravljanje vida. Odlične su za imunitet i prevenciju kardiovaskularnih bolesti, jer sadrže visok nivo magnezijuma, dok omega tri i šest masne kiseline snižavaju nivo lošeg holesterola i regulišu nivo šećera u krvi.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111880
Preporučuju se za osteoporozu, popravljanje vida i za prevenciju kardiovaskularnih bole...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
249,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...