Novosti
06.08.2023.

Od kapsula lavlje grive, sve je bolje, sve je življe

Hrana za mozak

Za lavlju grivu kažu da je „hrana za mozak“ jer stimuliše proizvodnju neuropeptida koji je zadužen za održavanje neurona (neuroni su zaduženi za procese u mozgu i prenos informacija). Manjak ovog neuropeptida dovodi do Alchajmerove bolesti i demencije.

Nije nikakva tajna da se gljive smatraju veoma zdravom hranom. I to od davnina i na svim kontinentima. I ima razloga veoma dobrih razloga za to jer poseduju visok sadržaj proteina i dijetetskih vlakana a veoma mali procenat masti.

One su, bogat izvor svih esencijalnih aminokiselina koje su neophodne ljudima za obavljanje i održavanje normalnih fizioloških procesa u organizmu. 

U Severnoj Americi i Aziji možemo naći simpatične, beličaste, čupave loptice koje nazivaju lavlja griva. Hericium ericaneus je jedna veoma neobična medicinska pečurka, koju nazivaju još jež pečurka i gljiva bradati zub. Kapica ove pečurke prekrivena je dugim, belim vlasima  čija je svrha da proizvode i oslobađaju spore. Lavlja griva je parazitska gljiva. Ne nalazi se lako, jer raste uglavnom na visini, na drveću.

Ove neobične pečurke se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini za lečenje problema sa varenjem, a njihova primena u vidu suplemenata je u zadnje vreme u ekspanziji jer su medicinska istraživanja dokazala da ova pečurka ima toliko blagodeti, da bi bila šteta ne iskoristiti ovaj čupavi dar Majke prirode.

Za lavlju grivu kažu da je „hrana za mozak“ jer stimuliše proizvodnju neuropeptida koji je zadužen za održavanje neurona (neuroni su zaduženi za procese u mozgu i prenos informacija). Manjak ovog neuropeptida dovodi do Alchajmerove bolesti i demencije. Imajte na umu da mozak morate neprestano održavati aktivnim.

Praktično, Lavlja griva stimuliše i regeneriše nervne ćelije, povećavajući kognitivne funkcije. Ima mogućnost da obnavlja mijelinski omotač nerava i time se povećava provodljivost nervnih signala.

Preporučuje se njena upotreba kod sledećih stanja:

• demencija

• Alchajmerova bolest

• Parkinsonova bolest

• multipla skleroza

• mišićna distrofija

• ostala neurološka stanja

Iako su neurološke bolesti poput Parkinsonove i demencije neizlečive, suplementacija Lavljom grivom može donekle da pomogne, ublaži i uspori tok bolesti jer podiže nivo acetilholina koji je neophodan da bi neurološke ćelije u mozgu međusobno komunicirale.

Studije se pokazale da korišćenje Lavlje grive utiče na smanjenje stresa i depresije, kod hroničnog umora.

Koristan je u prevenciji čira digestivnog trakta (kod gorušice i infekcija H.pylori), podiže imuni sistem i bori se protiv oksidativnog stresa, čak i utiče na poboljšanje izgleda Vaše kože, usporava starenje ćelija Vašeg organizma. Povećava gustinu kostiju, što je naročito važno kod starijih osoba, jer kao što znamo gustina kostiju opada sa godinama. Smanjuje nivo šećera u krvi.

Sačuvano u omiljne
Može pomoći obolelima od multiple skleroze, parkinsonizma, demencije, ali i mišićne dis...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.870,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 8607000073861
Preporučuje se osobama koje imaju problema sa želucem i varenjem.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.199,00 RSD

Slični članci

19.
Mar.
2023.
Novosti
Savremena istraživanja povezuju upotrebu Reiši pečurke sa prevencijom tumora, bakterijskih i virusnih infekcija.