Novosti
28.01.2023.

Osvežavajući koktel za jetru

Drevni recept u službi odbrane jetre

Preporučuje se kao protektiv u svim stanjima smanjene funkcije jetre kod dece iznad 12 godina i odraslih. Štiti jetru od toksičnih delovanja alkohola, lekova i drugih hemijskih supstanci. Omogućava brži oporavak i pomaže funkciju ćelije jetre.

  • štiti hepatični parenhim jetre
  • sprečava proces peroksidacije
  • Ubrzava portalni krvotok
  • Regeneriše hepatocyte
  • Povećava apetit.

Zahvaljujući svojoj formulaciji tablete LIV 52 pomaže uspostavljanju normalnih enzima jetre ALT i AST, kao i povećanju nivoa albumina u plazmi, što omogućava brži oporavak.

Biljke koje se nalaze u ovom preparatu i njihova funkcija:

Kapar – Capparis spinosa (Capparideae) 65mg * Značajan hepatostimulans koji poboljšava funkcionalnu efikasnost jetre. Ima diuretično i blago laksativno dejstvo, dobro je pomoćno sredstvo kod redukovanja edema.

Čikorija – Cichorium intybus (Asteraceae) 65mg * Indijska Materia Medica navodi blagotvorno desjtvo ove biljke kod obstrukcije i tromosti jetre i kod promena na žučnim putevima. Veoma je korisna u lečenju uvećane jetre i štiti jetru od negativnog dejstva alkohola. Takođe, koristi se u lečenju nervnih poremećaja jer poseduje sedativni efekat, a ima i sposobnost da smanjuje nivo šećera u krvi.

Pomoćnica – Solanum nigrum (Solonaceae) 32mg * Biljka koja se u indijskoj Materii medici navodi, između ostalog, kao sredstvo koje pokazuje povoljan efekat kod inflamatornih otoka i hronične ciroze jetre i slezine. Ima značajno diuretično dejstvo.

Kasija – Cassia occidentalis (Caesalpiniaceae) 16mg * Biljka koja povoljno utiče na glikogen. Koristi se kao protivotrov kod različitih trovanja. Pomaže i kod dispepsije, hidropsije i groznice. Ova biljka reguliše crevne pokrete i njeno blago laksativno dejstvo je od pomoći u lečenju konstipacije. Semenu ove biljke se pripisuje svojstvo da prečišćava krv.

Ardjuna – Terminalia arjuna (Combretaceae) 32mg * Biljka bogata mineralima i esencijalnim uljima. Korisna je u tretmanu različitih bolesti jetre. Kora drveta Arjune se vekovima koristi u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Poseduje i mnoštvo drugih terapeutskih blagodeti uključujući i tretman protiv astme, hipertenzije i kamena u bubregu.

Hajdučka trava – Achillea millefolium (Compositae) 16mg * I kod nas veoma poznata lekovita biljka kako u narodnoj tako i u službenoj medicini. U indijskoj Materii medici se preporučuje kao stimulans, tonik i karminativ, i veoma je poštovana zbog svojih lekovitih svojstava.

Tamaris allica (Tamaricaceae) 16mg * Indijska Materia medica navodi ovu biljku kao hepatični stimulans i digestiv sa veoma povoljnim efektom na glikogen jetre i serumske proteine. Ima laksativno i antihemolitičko dejstvo. Često se koristi kod konstipacije. Može pomoći i kod obilnog menstrualnog krvarenja i hemoroida.

Mandur bhasma(ferrum et ferri oxidum) 33mg * Predstavlja proizvod koji se dobija mešanjem feri oksida sa sokovima navedenih biljaka,tako da se dobija organski vezano gvožđe, koje organizam u takvom obliku može da iskoristiti.

Vrhunski jetročistač koji se sastoji od osam biljaka.
930,00 RSD
Čuvar jetre i krvnih sudova.
1.890,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

26.
Mar.
2023.
Novosti
Masaža sa esencijalnim uljem anisa odličnan je način za ublažavanje nevoljnih grčeva ili spazma u mišićima.
26.
Mar.
2023.
Novosti
Zbog svog poznatog delovanja na suzbijanje suvišnog lučenja masnoće, eterično ulje litsee se koristi u spravljanju preparata  za masni tip koze. ...
19.
Mar.
2023.
Novosti
string(0) ""