Novosti
10.10.2021.

Veganska alternativa govedjem želatinu!!!

Prirodni žele prah za džemove, dezerte, sladolede

Dosta je bilo govedjeg želatina!

Prirodni prah za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium. On je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu. Zbog velike količine vlakana koristi se i kao laksativ. U odnosu na želatin Agar Agar ima mnogo veću moć želiranja i stabilniji je na sobnoj temperaturi.

Način upotrebe:

Koristi se 1% u odnosu na količinu vode (1g/100ml). Pre upotrebe prah razmutiti u malo vode (da nije vrela), zatim u odgovarajućoj količini vode kuvati pet do sedam minuta. Kod pripreme jela u kojima ćete koristiti agar-agar možete dodati i sve ostale sastojke osim dodavanja vode. Jedini uslov je da temperatura vode u kojoj je prah otopljen ne sme biti ispod 50 stepeni. Nakon što ste dodali sve sastojke u rastvor vode i agar agar praha - smesu ostavite da odstoji kako bi očvrsnula.

Koristi se za razne dezerte, sladolede, džemove, krem supe...

Prirodni prah za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium....
565,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

17.
Oct.
2021.
Novosti
Aktivni sastojci etarskog ulja crnog bibera deluju protivzapaljenski, analgetski, ubrzavaju cirkulaciju i ublažavaju bol na mestu primene. 
17.
Oct.
2021.
Novosti
Efikasno je kod ublažavanja tegoba sa disajnim organima, uključujući kašalj, začepljenost nosa, upaljeno grlo, astmu, bronhitis i sinusitis. Najč...
string(0) ""