Novosti
10.10.2021.

Veganska alternativa govedjem želatinu!!!

Prirodni žele prah za džemove, dezerte, sladolede

Dosta je bilo govedjeg želatina!

Prirodni prah za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium. On je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu. Zbog velike količine vlakana koristi se i kao laksativ. U odnosu na želatin Agar Agar ima mnogo veću moć želiranja i stabilniji je na sobnoj temperaturi.

Način upotrebe:

Koristi se 1% u odnosu na količinu vode (1g/100ml). Pre upotrebe prah razmutiti u malo vode (da nije vrela), zatim u odgovarajućoj količini vode kuvati pet do sedam minuta. Kod pripreme jela u kojima ćete koristiti agar-agar možete dodati i sve ostale sastojke osim dodavanja vode. Jedini uslov je da temperatura vode u kojoj je prah otopljen ne sme biti ispod 50 stepeni. Nakon što ste dodali sve sastojke u rastvor vode i agar agar praha - smesu ostavite da odstoji kako bi očvrsnula.

Koristi se za razne dezerte, sladolede, džemove, krem supe...

Sačuvano u omiljne
Prirodni prah za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium....
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
630,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...