Novosti
11.08.2021.

442 do Zege vege

Festival veganske kulture sa preko 100 izlagača u komšiluku

Na ovogodišnjem, 13. ZeGeVege festivalu očekuje se više od 50.000 posetioci, brojni restorani sa veganskom ponudom, više od sto izlagača i mnoštvo propratnih edukativno-zabavnih sadržaja poput radionica, predavanja, video-projekcija i nutricionističkih savetovanja.
Organizatori, Prijatelji životinja, pozivaju sve na dvodnevnu Veganmaniju: „Svi smo se, blago rečeno, nakon pauze zaželjeli najdražeg nam i najzelenijeg festivala. Iznimno nas raduje što vas možemo pozvati da zajedno s nama proslavite suosjećanje i izgubite se među bogatom i raznovrsnom ponudom izlagača, educirate se i zabavite! Pridružite nam se u ovoj veseloj proslavi zdravlja, očuvanja planeta i poštovanja života svih bića!”

ZeGeVege deo je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 evropskih gradova.

Ovogodišnji ZeGeVege festival zasijat će u punom sjaju poštujući sve protivepidemijske mere. Sa ciljem edukovanja javnosti o važnosti prelaska na biljnu prehranu i održivog života, posetioce ZeGeVegea dočekat će brojni izlagači biljne hrane, ekoproizvoda, kozmetike koja nije testirana na životinjama, štandovi s različitom literaturom i mnogi drugi, kao i restorani s ponudom ukusnih veganskih jela za sve one koji se odmah požele poslužiti.

Cilj ZeGeVege festivala je da na zabavan i pristupačan način edukuje građane o problemima 21. veka uzrokovanima iskorišćavanjem prirode i životinja te da promoviše način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu, miran suživot svih bića na Zemlji i prevenciju i suzbijanje raznih bolesti.

Važnost ZeGeVege festivala održivog življenja dodatno je povećana aktuelnim klimatskim promenama i nužnošću okretanja biljnim proizvodima kako bi se zaustavilo globalno zagrevanje.

Više informacija na www.zegevege.com i Facebook-stranici ZeGeVegea.

Ostavi komentar

Slični članci

19.
Sep.
2021.
Novosti
Nutritivno bogati šejk od organskih sastojaka i surutke novozelandskih krava, spakovan u ambalaži od kikirikija.
12.
Sep.
2021.
Novosti
Može se koristiti za zaceljivanje ogrebotina, posekotina, tragova ugriza, osipa, iritacija, raznih oštećenja i upala. Koristi se i kod hroničnih stanj...
12.
Sep.
2021.
Novosti
Zdraviji šećer za sve one koji bez slatkog ne mogu.
string(0) ""