Novosti
20.12.2020.

Šta je perga ili pčelinji hleb?

Fermentiani polen je prirodni imunobooster

To je fermentisani polen koji se dobija preradom u košnici i dodavanjem enzima iz pčelinjih izlučevina te zalivanja medom. Pod uticajem ovih procesa  dolazi do fermenticaje koja traje oko 21 dan. 

Bogata je vitaminom P – rutinom, koji je u pergi prisutan u izuzetno visokoj koncentraciji. Tu su i vitamin A, B, C, D, E i K. Prebogata je proteinima aminokiselinama, mineralima, polifenolima…

Perga je po hemijskom sastavu drugačija od polena (ima 9 puta više hranljivih sastojaka od običnog polena), lako je svarljiva i brže deluje u procesu ozdravljenja. Posebno je pogodna kod problema sa varenjem jer zahvaljujući svom sastavu lako se usvaja u crevima i poboljšava razmenu materija u organizmu.

Preporučuje se osobama koje su izložene velikim fizičkim naporima i aktivnostima – npr sportistima. Odličan je za decu  zbog uticaja na jačanje imunog sistema i krvne slike.

Koristi se u lečenju raznih poremećaja organizma poput problema sa jetrom, hepatitisa, kolitisa, muške sterilnosti i impotencije. Pozitivno utiče na regulisanje hipertenzije i arterioskleroze. Med je hrana mozga, pa se preparati na bazi perge  preporučuju osobama koje imaju problema sa pamćenjem, prvenstveno starijim osobama. Pogodna je i prilikom držanja raznih dijeta za mršavljenje.

Sačuvano u omiljne
Može se koristiti u sklopu marinade ili se četkicom zahvati preliv i premaže meso/riba...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.000,00 RSD

Slični članci

29.
Jun.
2025.
Novosti
Superhrana za energiju, imunitet i zdravlje kože. Baobab prah potiče od plodova drevnog afričkog drveta koje vekovima upija sunčevu i zemljinu energiju. Ovaj...
29.
Jun.
2025.
Novosti
Proces proizvodnje ovog dragocenog sastojka započinje sakupljanjem shea orašastih plodova sa divljih stabala nakon što plodovi sami otpadnu. Na...
23.
Jun.
2025.
Novosti
Pravljen je od prirodnih sastojaka lokalnog porekla, kao što su kora platana, mahune kakaa, lišće palme i shea maslac. Oni se suše na su...