Novosti
22.11.2020.

Maitake gljiva u prahu

Prirodni imunobooster

Maitake je usvojeno ime za zec gljivu. Ona raste žbunasto i prijatnog je ukusa. Jestiva je dok je mlada. Raste leti i u jesen na panjevima i žilama hrasta. Sakupljači ove gljive nalazišta posebno obeležavaju, a u berbu uvek idu sami, čuvajući dragoceno nalazište od pogleda drugih ljudi.

U SAD su vršeni eksperimenti na dobrovoljcima koji su bolovali od hipertenzije, dijabetesa, hepatitisa B ...(Miller 1994., Zhu et al 1994., Dr.David Hughes i Dr. Joan Priestley). Dobijeni su ohrabrujući rezultati u tretmanu ovom gljivom. Maitake mogu pomoći kod dijabetesa, hepatitisa... tamo gde gljiva Coprinus comatus ne daje prave rezultate. Redovnim uzimanjem u malim dozama (1-3 kašićice na dan) mogu regulisati krvni pritisak, a izuzetno stimulišu imuni sistem.

U svetu se može naći na jelovnicima ekskluzivnih restorana. Japanci je u suvom stanju izvoze u ostale delove sveta.

Način upotrebe: Uz svaku bočicu  praha dobija se i espreso-kafena kašičica (oko 300mg praha). Ovo je i preporučena doza jednom dnevno kao preventiva. U slučajevima tretmana bolesti može se koristiti tri puta dnevno po 1-3 kašičice. Čak ni veće doze ne mogu da izazovu nikakve loše efekte. Može se koristiti pre ili posle obroka. Može se koristiti tako što se doda u vodu ili neki čaj ili staviti na jezik i popiti sa malo vode ili čaja.

Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 8606027760150
Pomaže kod visokog krvnog pritiska, osteoporoze, i u nekim slučajevima dijabetesa
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Osnovna primena: Regeneracija jetre, mišića, bubrega Depresija, malaksalost i poremeća...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.690,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...