Novosti
20.09.2020.

Super Collagen + Vitamin C

Najčistiji kolagen tipa 1 i 3 u najvećoj koncentraciji

Kolagen je osnovni protein ljudskog organizma. Preko  30% organizma čine kolagena vlakna od kojih tip I i III čine 90% svih kolagenih vlakana. Kao takav  kolagen je neophodan za rast, razvoj i regeneraciju mišića, ligamenata, tetiva i kostiju.
Kolagen predstavlja kompleks strukturalnih proteina koji održavaju snagu i fleksibilnost  svih tkiva u organizmu. Tokom godina, sa starenjem, nedostatak kolagena postaje vidljiv na koži, mišićima, tetivama, ligamentima i kostima, kao i na  noktima i kosi.  Pad sinteze kolagena u našem organizmu u kontinuitetu prirodno opada  po stopi od 1,5% godišnje nakon uzrasta od 25 godina.

Kada se unese oralno, 90% resorbovanog Neocell Super Kolagen + C  dospeva u sistemsku cirkulaciju u obliku sastavnih  amino – kiselina koje  formiraju peptide,  a oni stimulišu fibroblaste za sintezu i restruktuiranje vezivnog tkiva u kostim, mišićima I tetivam i, ligamentima  -  novim kolagenskim vlaknima koja pojačavaju mehaničku snagu vezivnog tkiva i učvršćuju ekstracelularni matriks.
 

Preporučuje se za prevenciju i oporavak kod:

- Bolova u kolenu usled preopterećenja ili povreda ligamenata, mišića i tetiva
- Bolova u ramenu i zglobovima
- Za brže zarastanje preloma (izgrađuje koštani matriks)
- Za brže zarastanje povreda tkiva nakom politrauma
- Nakon ugradnje endoproteze
- Kod varikoznih vena i varices crurisa (jača venski zid)

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...