Novosti
18.09.2019.

Apitoksin - pčelinji otrov

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom.

U kontrolisanim količinama, apitoksin, pčelinji otrov je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja uboda pčela kod reumatskih tegoba i, uopšte, regulisanje stanja koštano zglobnih veza doseže u vreme starog Egipta, Vavilona pa sve do Kine. Iz istorijskih izvora poznato je da su nemački imperator Karlo Veliki, kao i ruski car Ivan Grozni, lečili  kostobolju apitoksinom. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Apitoksin kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrat gaveza, ulje oblepihe, kamfora), kao i ekstraktom propolisa, takođe, poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva nakon hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.

 

~ Svojstva APITOKSINA ~

---- umiruje bol

---- ima izražen antiupalan efekat

---- poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima

---- poboljšava kvalitet kože

---- pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva

---- smanjuje bolove u mišićima i ligamentima

 

Apitoksin je dozvoljeni biostimulator, koji povećava fizički potencijal, a u kombinaciji sa gavezom, sabeljnikom, lipom i renom, intenzivno ga mogu koristiti  sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, i lgamenata. Takođe apitoksin je delotvoranv u procesu oporavka od sportskih povreda i otklanja posledice upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima i smanjuje osećaj umora, ubrzava otklanjanje i razgradnju mlečne kiseline. U doziranim količinama ne izaziva neprijatne reakcije, ne peče, ne hladi  i ne nadražuje kožu.

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...