Arborio pirinač, 100g
Rinfuz

Arborio pirinač, 100g

Šifra artikla: 1111111111760
Vrhunski italijanski pirinač idealan za rižoto
60,00 RSD
60,00 RSD
60,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
  • 100 g
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pirinač Arborio nosi ime istoimenog grada u Itlaiji, gde se gaji. Sada se sve više sreće u američkim državama Kaliforniji i Teksasu. Zrna pirinča Arborio su mekana, okrugla, biserna i bele boje. Malo se melje i zato sadrži više skroba. Kad se kuva pirinča sa mnogo skroba, on dobija kremast izgled. Arborio je cenjen zato što može da upije 6 čaša vode, a da ne postane kašast. Kombinacija sa drugim mirisma je mnogo uspešna i zato se najviše priprema poznati italijanski rižoto. Ovaj pirinač se kuva do stepena kuvanja kao makarone. Za oko 20 minuta je gotov, pošto toplota ne dostiže unutrašnjost pirinčanog zrna. On treba da ostane al dente. To znači da se pirinač skine sa vatre pre nego što bude potpuno gotov i da se ostavite da upije vodu u toploj šerpi. Tako će zrna sačuvati oblik. Najvažniji uslov prilikom pripreme je da se ne pere, zato što će se oprati skrob u njemu. Osim za rižoto, Arborio, je odgovarajući sastojak i u čorbama. Recept za rižoto sa pirinčem Arborio. - Izmerimo pirinač, za svaku porciju se predviđa 75-100 g pirinča. - Povrće po izboru se očisti, opere iseče i sotira u malo masti, treba da se predvidi po 1 supena kašika na porciju pirinča. - Stavljamo luk i takođe sotiramo dok ne dobije providnu boju. - Dodajemo neopran Arborio pirinač i mešamo, dok ne postane staklast. - Pripremamo domaći bujon od povrća, oko 1.5 l. Polovinu sipamo, čim pirinač postane provrida, ostavljamo da se kuva, mešamo da ne zagori. Preostali deo postepeno dodajemo dok ga pirinač celog ne upije. - Stepen gotvog pirinča Arborio treba da bude al dente, što se postiže nakon 20 minuta. - Dodajemo maslac ili sir Parmezan i rasporedimo u porcijama u ugrejane tanjire. Odlična kombinacija sa morskim plodovima.
Karakteristika Vrednost
Kategorija Italijanska
Brend Rinfuz
Dobavljač Veleprodaja
Način proizvodnje Bez laktoze, Gluten-Free, Vegan, Vegetarian
Namena Imunitet, Vitalnost
Nutritivne informacije bez masti (manje od 0,5g na 100g), bez šećera (manje od 0,5g na 100g)
Oblik pakovanja Natron kesa
Pol Unisex
Sadržaj pakovanja Zrno

Slični proizvodi

Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111112002
Sos od paradajza i rikote
410,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111112001
Salatni preliv od sušenog paradajza
385,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111112000
Paradajz sos sa čilijem
345,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111999
Paradajz sos sa bosiljkom
345,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111998
Preliv za testenine, meso ili bruskete od paradajza i maslina
410,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111997
Salatni preliv od bosiljka
410,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111959
Bogat je vlaknima koja podržavaju probavni sistem i održavaju zdravu funkciju creva.
270,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111958
Odličan za rižoto.
390,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111957
Uzgaja se sa posebnom pažnjom bez upotrebe pesticida. Spreman za 15 min.
425,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111924
Vrhunske testenine bez glutena
395,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Italijanska 1111111111923
Vrhunske testenine bez glutena
395,00 RSD
60,00 RSD
60,00 RSD
60,00 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju
Izaberite količinu:
2
1