Kikkoman začin za suši pirinač je savršen začin za pripremu u sopstvenoj kuhinji. Blaži je od konvencionalnog sirćeta i ima niži sadržaj kiseline. Možete ga koristiti za sve obroke, ne samo za pravljenje suši pirinča. Takođe je idealan za salate ili kao marinada za meso i ribu.
Ovaj Kikkoman sos je pogodan za vegane.
Recept:
Čiraši suši sa pečenom piletinom
Sastojci za 4 porcije
• 600 g kuvanog i začinjenog suši pirinča
• 50 g krastavca (oljuštenog i očišćenog od semena)
• 50 g crvene paprike (sečene)
• kikkoman začin za suši
• 4 jaja
• 4 kašike šećera
• ½ kašičice kikkoman prirodno skuvanog soja sosa
• 320 g fileta pilećih prsa
• 1 kašika krompirovog skroba ili kukuruznog brašna
• 1 kašika biljnog ulja
• 7-8 kašika kikkoman sosa za prženje
• 2 lista nori
• malo kreša
• jedna kašičica pečenog semena susama
Priprema
Krastavac oguliti, odstraniti jezgro i iseći na kriške debljine 2-3 mm. Papriku isecite na trakice i oba začinite kikoman začinom za suši. Umutite jaja, šećer i soja sos i kuvajte u nelepljivom tiganju bez masnoće ili ulja dok se ne razmuti.
Operite piletinu i osušite je, a zatim isecite na kriške debljine 5-6 mm i premažite krompirovim skrobom ili kukuruznim brašnom. Zagrejte ulje i ispecite piletinu sa obe strane. Dodajte prženi sos i nastavite da kuvate dok se malo ne karamelizuje. Isecite listove nori na male komade. Napunite činije suši pirinčem. Na pirinač stavite umućena jaja, krastavac, biber i piletinu, pospite susam i krebuljicu i poslužite.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Začini i pikantni dodaci
|
Brend |
Kikkoman |
Dobavljač |
Spices of the world |
Način proizvodnje |
Vegan, Vegetarian |
Namena |
Uzivanje |
Oblik pakovanja |
Bočica sa sadržajem |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Tečnost |