Mugi miso nije hrana nego lek i prevencija. Generacijsko iskustvo je japanskom preciznošću i istrajnošću pretočeno u jednu kašičicu misa dnevno koja je dovoljna da pomogne organizmu da dobrim varenjem dođe do velike količine energije. Proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice.
Potpuno organski proizveden, od žitarica iz biološkog uzgoja, po brižljivo čuvanim recepturama. Proizvodi se u ograničenim količinama u radionici porodice Johsen.
Miso se preporučuje:
- za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima
- za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja i podstiču lučenje sokova u želucu
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
- za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
Sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, i koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.
Miso sadrži: 9,7 mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.
Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Upotreba: kašićicu miso paste rastopiti u malo supe i sipati nazad u sud na kraju kuvanja.
Ječam organskog porekla (48%), celo zrno soje (22%), morska so, voda, kodži.
Karakteristika |
Vrednost |
Kategorija |
Japanska
|
Brend |
Mitoku |
Dobavljač |
Biospajz |
Način proizvodnje |
Non Gmo |
Namena |
Gorušica, Imunitet, Varenje |
Nutritivne informacije |
proteini (više od 10g na 100g) |
Oblik pakovanja |
Staklena teglica |
Pol |
Unisex |
Sadržaj pakovanja |
Pasta |