Novosti
07.03.2021.

Zeleno zlato za krvne sudove

Detoks za dušu i telo

Organska pšenična trava pomaže kod varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detoks smutija. Zbog velike količine hlorofila (zato je zelena), preporučuje se za konzumaciju osobama sa dijabetesom i povećanim holesterolom. Izvor je vlakana i proteina koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravlja kostiju. Jedan je od najbogatijih izvora vitamina A, C, E, K, i širokog spektra vitamina B.

Organska pšenična trava se dobija klijanjem semenki pšenice i hranljivija je od zrna, a da pritom ne sadrži gluten. Doza od 3 kafene kašičice organske pšenične trave u prahu sadrži više od 50% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je jedan od najsnažnijih antioksidanata i koji je uključen u veliki broj metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Vitamin C takođe doprinosi normalnom formiranju kolagena koji je značajan za funkciju krvnih sudova, kostiju, hrskavice, desni, zuba i kože. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju gvožđa, što je posebno važno jer organska pšenična trava sadrži i gvožđe. U organskoj pšeničnoj travi se nalazi i obilje kalcijuma, cinka i hroma. Hrom je značajan jer doprinosi održanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalnom metabolizmu makronutrijenata.

Sadrži visok nivo folata, koji igraju ulogu u sintezi amino kiselina, normalnom formiranju krvnog tkiva i metabolizmu homocisteina, normalnoj funkciji nervnog sistema i imuniteta.

Doktori Brian and Anna Maria Clemen iz zdravstvenog instituta Hipokrat su jedni od vodećih zagovornika prirodnog lečenja. Terapija klicama pšenične trave је praksa koju ovi lekari veoma preporučuju, neki od razloga su sledeći:

1. Eliminiše toksine

Hlorofil iz pšenične trave pomaže organizmu da se otarasi nečistoća i uskladištenih toksina, na taj način održava zdravlje jetre. Kada se vaše telo “očisti”, možda ćete primetiti povećanje nivoa energije i bolje zdravlje u celini.

2. Može pomoći u varenju

Pšenična trava ima visok nivo enzima koji pomažu u varenju tako što razlažu hranu i o mogućavaju lakšu apsorbciju hranljivih materija. Detox efekat pšenične trave čisti vaša creva, tako da smanjuje gasove, nadimanja i abdomenalne nelagodnosti. Takođe može pomoći u otklanjanju konstipacije, sindroma iritabilnog creva i drugih problema digestivnog trakta.

3. Može ubrzati metabolizam

Uzimanje pšenične trave može ubrzati metabolizam i pomoći u gubitku težine. Pšenična trava je izuzetno hranjiva i daje osećaj sitosti a ima jako malo kalorija i nema masnoća, može smanjiti žudnju za hranom.

4. Smanjuje holesterol u krvi

Što vas može učiniti manje rizičnim za razvoj srčanih bolesti.

5. Može poboljšati funkciju imunog sistema

6. Može smanjiti krvni pritisak

Molekul hlorofila je sličan hemoglobinu i povećava broj krvnih zrnaca, to pomaže u normalizaciji krvnog pritiska. Takođe se smatra da čisti krv i poboljšava cirkulaciju krvi.

7. Može pomoći kod dijabetesa

Dokazano je da pšenična trava smanjuje nivo šećera u krvi kod ljudi s dijabetesom. Ovo je delimično jer pšenica ima jedinjenja koja imaju efekat sličan insulinu. Smanjuje glikemijski indeks hrane, što pozitivno deluje na nivo šećera u krvi.

8. Može da pomogne kod artritisa

Antiinflamatorna svojstva pšenice mogu olakšati neke od simptoma artritisa, kao što su krutost, bol i otok.

Način upotrebe:

Preporučeni dnevni unos 1-3 kafene kašičice u vodi, čaju, voću ili povrću, supama ili sosovima. Ne preporučuje se upotreba sa vrućim napicima jer se na taj način neutrališe delovanje nutritivnih sastojaka.

Sačuvano u omiljne
Detoksikacija 1111111111370
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
540,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111138
Jedan od najboljih detoksikatora organizma.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
905,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dtc
Detoksikacija 8606108318294
Pšenična trava pomaže kod boljeg varenja i detoksikacije i zato je česti sastojak detox...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
560,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...