Novosti
03.03.2021.

Alfa alfa, nije šala

Lucerka alkalizuje organizam i smanjuje holesterol

U drevnoj Kini, lucerka (alfa-alfa) je korišćena za lečenje kamena u bubregu, gastrointestinalnih problema itd. U ajurvedi je korišćena kod artritisa i digestivnih bolesti.

Alfalfa ima visok sadržaja fitonutritijenata, koji uključuju minerale i vitamine. Antički Arapi, lucerkom su hranili svoje konje, koji su tada postajali brži i jači. Ubzo su i sami počeli da je koriste u ishrani, uveravajući se u njena neverovatna lekovita svojstva. Od njih i potiče njeno ime “al-fac-facah” (alfalfa) što na arapskom jeziku znači „otac svih namirnica“

Poznata je po svom korenu koji može izrasti i preko 9 metara u dubinu, te tako crpi retke i dragocene minerale koje većini biljaka nisu dostupne. Spektar minerala koje se mogu naći u ovoj biljci uključuje: gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, sumpor, hlor, natrijum, kalijum i silicijum. Takođe je dobar izvor vitamina E, vitamina C i vitamina K.

Lekovita dejstva lucerke:

1. Čisti organizam i alkalizuje ga. Hlorofil kojim lucerka obiluje, je poznat po tome što čisti krv i povećava nivo kiseonika u krvi. Detoksikuje organizam izvlačeći otrove iz jetre, i preporučuje se korišćenje nakon uzimanja lekova. Vezuje za sebe i izbacuje teške metale, alkalizuje organizam, deluje kao antioksidans i bori se protiv infekcija. Poznato je da kiselost organizma može negativno uticati na naše zdravlje jer podstiče rast bakterija, gljivica, virusa i parazita a hlorofil alkalizuje organizm, stvarajući nepovoljne uslove za razvoj patogena.

2. Kontroliše holesterol

Svakodnevno uzimanje alfalfe kao dodatka ishrani može pomoći normalizaciji nivoa masnoće u krvi. Njena vlakna i biljne materije - saponini doprinose smanjenju apsorpcije holesterola u organizam, te smanjuju rizik od ateroskleroze.

3. Sprečava UTI (infekcija urinarnog trakta)

Alfalfa ima diuretička svojstva, koja sprečavaju poremećaje zadržavanja vode u bubrezima. Takođe ima odlična svojstva koja sprečavaju razvoj infekcije urinarnog trakta.

4. Tretira simptome menopauze

Fitoestrogeni su hormoni koji se mogu koristiti za suzbijanje simptoma menopause a tri tipa ovog hormona mogu se naći i kod lucerke. Minerali pronađeni u ovoj biljci takođe su efikasni u borbi protiv simptoma menopauze. Lucerka može pomoći u borbi protiv naleta vrućine, vaginalne suvoće, noćnog preznojavanja, niskih nivoa estrogena, postmenopauzalne osteoporoze itd.

5. Poboljšava imunitet

Fitonutrienti, kao što su L-kanavin i hlorofil u lucerki pomažu u povećanju otpornosti tela na bolesti. Pomaže u snižavanju šećera u krvi, sprečavanju dijabetesa tipa II. Sprečava trovanje krvi i reumatizam i ima različita svojstva koja ga čine antireumatskim agensom.

Takođe pomaže u prevenciji kamena i peska u bubregu, edema, artritisa, artroze, varikoznih ulceracija, trovanja teškim metalima itd.

Način upotrebe:

Jednu do dve kašičice pomešajte sa jogurtom ili malo čaja ili tople vode.

Napomena:

Pošto sadrži visoke doze liposolubilnih vitamina koji se nakupljaju (kumulišu) u organizmu, lucerka sme da se uzima najviše 3 meseca, a potom napraviti pauzu od 2 meseca.

Sačuvano u omiljne
Detoksikacija 1111111111380
Može pomoći kod problema sa bubrezima i odličan je detoks. Podiže imunitet organizmu i ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
490,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dtc
Detoksikacija 8606108318393
Alfa alfa je biljka čiji koren može ići u zemlju i do dubine od 9 metara. Može pomoći k...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
490,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...