Novosti
03.01.2021.

Organski panela šećer

Prirodni zasladjivač od šećerne trske

Organski panela šećer se gaji u Centralnoj i Latinskoj Americi, posebno u Kolumbiji. Dobija se kuvanjem i isparavanjem slatkog soka šećerne trske; dobijena masa se potom stavlja u kalupe u kojima očvršćuje.

Panela se ne podvrgava rafinisanju, kristalizaciji ili centrifugiranju, kao što je to slučaj sa komercijalnim smeđim šećerom od šećerne trske. Zahvaljujući tome, panela zadržava mnogo više nutrijenata nego smeđi šećer, a u njih spadaju i kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, hrom, cink i određena količina vitamina B grupe i C. Zbog manje rafinisanosti, panela šećer se sporije apsorbuju u krv, čime daje postojaniji priliv energije. To ovaj šećer čini preporučljivim za sportiste, ali i za osobe koje nastoje da regulišu nivo šećera u krvi.

Ukus panele bi se mogao opisati kao voćni ili karamelast. Ovaj šećer na poseban način obogaćuje aromu kafe, čaja, jogurta, sladoleda i kolača. Kada se doda u kafu ili čaj, panela se prirodno uklapa u te napitke, unoseći u njihove prirodne arome nijanse karamele, melase, grožđica i začina. Kada se koristi u pecivima i kolačim, panela uvećava uživanje u njima dodajući im suptilne nijanse slatkog ukusa.

Sačuvano u omiljne
Zaslađivači 8606108650073
Prirodni zaslađivač i idealna je zamena za beli i smeđi šećer. Dobija se tradicionalnim...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
385,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zaslađivači 90125768
Stevija zaslađivač, može da se koristi u pripremi poslastica, kulinarstvu, mogu da ga k...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
345,00 RSD

Slični članci

25.
Mar.
2024.
Novosti
mikronutrijentI organskih plodova kupine, maline, cvekle i stabljika celera. flavonoidi za bolji rad srca, vitamin C za jači imunitet i ...
17.
Mar.
2024.
Novosti
Lekovita dejstva đumbira: - protiv mučnine i povraćanja, regulisanje telesne težine i holesterola, ublažava upalu mišića, može pomoći kod osteoporoze,...