Novosti
20.12.2020.

Šta je perga ili pčelinji hleb?

Fermentiani polen je prirodni imunobooster

To je fermentisani polen koji se dobija preradom u košnici i dodavanjem enzima iz pčelinjih izlučevina te zalivanja medom. Pod uticajem ovih procesa  dolazi do fermenticaje koja traje oko 21 dan. 

Bogata je vitaminom P – rutinom, koji je u pergi prisutan u izuzetno visokoj koncentraciji. Tu su i vitamin A, B, C, D, E i K. Prebogata je proteinima aminokiselinama, mineralima, polifenolima…

Perga je po hemijskom sastavu drugačija od polena (ima 9 puta više hranljivih sastojaka od običnog polena), lako je svarljiva i brže deluje u procesu ozdravljenja. Posebno je pogodna kod problema sa varenjem jer zahvaljujući svom sastavu lako se usvaja u crevima i poboljšava razmenu materija u organizmu.

Preporučuje se osobama koje su izložene velikim fizičkim naporima i aktivnostima – npr sportistima. Odličan je za decu  zbog uticaja na jačanje imunog sistema i krvne slike.

Koristi se u lečenju raznih poremećaja organizma poput problema sa jetrom, hepatitisa, kolitisa, muške sterilnosti i impotencije. Pozitivno utiče na regulisanje hipertenzije i arterioskleroze. Med je hrana mozga, pa se preparati na bazi perge  preporučuju osobama koje imaju problema sa pamćenjem, prvenstveno starijim osobama. Pogodna je i prilikom držanja raznih dijeta za mršavljenje.

Sačuvano u omiljne
Može se koristiti u sklopu marinade ili se četkicom zahvati preliv i premaže meso/riba...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
5.000,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...