Novosti
06.12.2020.

Ašvaganda umiruje

Umiruje ali ne uspavljuje

Poreklom je iz Indije i najvažniji blagotvorni efekat ima kod nervnih oboljenja, depresije i anksioznosti. Može povoljno uticati kao alternativni tretman u spektru degenerativnih oboljenja kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest.

Ašvagandva je snažni antioksidans koji uništava slobodne radikale.

Prah ašvagande takođe može biti i dodatak hemoterapiji. Jedna od posledica hemoterapije je neutropenija, opadanje broja belih krvnih zrnaca neutrofila, što može lako dovesti do infekcije. Kada su životinje podvrgnute oralnoj primeni ekstrakta ašvagande, parametri njihovog imunološkog sistema su ostali u granici normale.

Ašvaganda je efikasan antistres adaptogen koji ima umirujuće dejstvo na organizam, ali mu daje energiju, za razliku od sedativa koji ga omamljuju. Zbog tog svojstva, prah ašvagande je idealan za oporavak posle bolesti i kod hroničnog umora.

Sačuvano u omiljne
Mozak 8606107342320
Prah ašvagande najvažniji blagotvorni efekat ima kod nervnih oboljenja, depresije i ank...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.065,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...