Novosti
22.11.2020.

Maitake gljiva u prahu

Prirodni imunobooster

Maitake je usvojeno ime za zec gljivu. Ona raste žbunasto i prijatnog je ukusa. Jestiva je dok je mlada. Raste leti i u jesen na panjevima i žilama hrasta. Sakupljači ove gljive nalazišta posebno obeležavaju, a u berbu uvek idu sami, čuvajući dragoceno nalazište od pogleda drugih ljudi.

U SAD su vršeni eksperimenti na dobrovoljcima koji su bolovali od hipertenzije, dijabetesa, hepatitisa B ...(Miller 1994., Zhu et al 1994., Dr.David Hughes i Dr. Joan Priestley). Dobijeni su ohrabrujući rezultati u tretmanu ovom gljivom. Maitake mogu pomoći kod dijabetesa, hepatitisa... tamo gde gljiva Coprinus comatus ne daje prave rezultate. Redovnim uzimanjem u malim dozama (1-3 kašićice na dan) mogu regulisati krvni pritisak, a izuzetno stimulišu imuni sistem.

U svetu se može naći na jelovnicima ekskluzivnih restorana. Japanci je u suvom stanju izvoze u ostale delove sveta.

Način upotrebe: Uz svaku bočicu  praha dobija se i espreso-kafena kašičica (oko 300mg praha). Ovo je i preporučena doza jednom dnevno kao preventiva. U slučajevima tretmana bolesti može se koristiti tri puta dnevno po 1-3 kašičice. Čak ni veće doze ne mogu da izazovu nikakve loše efekte. Može se koristiti pre ili posle obroka. Može se koristiti tako što se doda u vodu ili neki čaj ili staviti na jezik i popiti sa malo vode ili čaja.

Sačuvano u omiljne
Lekovito bilje 8606027760150
Pomaže kod visokog krvnog pritiska, osteoporoze, i u nekim slučajevima dijabetesa
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.890,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Osnovna primena: Regeneracija jetre, mišića, bubrega Depresija, malaksalost i poremeća...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.890,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...