Novosti
01.11.2020.

Najskuplji začin na svetu

... koji se dobija od cvetova koji cvetaju samo dve nedelje u godini...

Šafran je najskuplji začin na svetu. Dobija se od cvetova krokusa koji cveta samo dve nedelje u godini. Da bi se dobio jedan gram začina, potrebno je nekoliko stotina cvetova, od kojih svaki cvet ima tri zlatno narandžasta žiga i samo se oni koriste kao začin. Šafran potiče iz Grčke, odnosno Male Azije, a kao začin uzgaja se od davnina. Bio je poznat još u Solomonovo vreme, 960 godina pre n.e. Feničani su ga posebno cenili. U prvom veku nove ere Arapi su ga preneli u Španiju, odakle se proširio u Englesku i ostale evropske zemlje. Danas se šafran uzgaja u većini mediteranskih zemalja, ali i u Kini.

Šafran nema nikakvih aditiva i daje i kafi i čaju divan ukus. Čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu.

Sačuvano u omiljne
Bliski istok 6261471500213
Mala količina šafrana daje svakom jelu divan ukus, boju i aromu, kao na primer, jelima ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.070,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Bliski istok 6261471500312
Mala količina šafrana daje svakom jelu divan ukus, boju i aromu, kao na primer, jelima ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
365,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Koristi u pripremi supa, gulaša i jela koje je potrebno dugo dinstati.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
390,00 RSD

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...