Novosti
18.09.2019.

Apitoksin - pčelinji otrov

Apitoksin je stručni naziv za otrov pčela. Od davnina do danas, poznata je terapija reumatskih i drugih koštano zglobnih oboljenja, pčelinjim otrovom.

U kontrolisanim količinama, apitoksin, pčelinji otrov je bezbedan i veoma koristan za ljudsko zdravlje. Tradicija korišćenja uboda pčela kod reumatskih tegoba i, uopšte, regulisanje stanja koštano zglobnih veza doseže u vreme starog Egipta, Vavilona pa sve do Kine. Iz istorijskih izvora poznato je da su nemački imperator Karlo Veliki, kao i ruski car Ivan Grozni, lečili  kostobolju apitoksinom. Pčelinji otrov je izvanredan katalizator hemijskih procesa u organizmu (utiče povoljno na brzinu hemijskih procesa). Čak i minimalne količine imaju veoma pozitivan efekat na zdravlje ljudi.

Apitoksin kombinovan sa ekstraktima i uljima lekovitog bilja (ekstrakt sabeljnika, ekstrakt lipe, ekstrat rena, ekstrat gaveza, ulje oblepihe, kamfora), kao i ekstraktom propolisa, takođe, poseduje izvanredno svojstvo u otklanjanju ožiljnog tkiva nakon hirurških intervencija i ožiljaka nastalih nakon zarastanja opekotina.

 

~ Svojstva APITOKSINA ~

---- umiruje bol

---- ima izražen antiupalan efekat

---- poboljšava cirkulaciju i mikrocirkulaciju u tkivima i organima

---- poboljšava kvalitet kože

---- pospešuje i ubrzava regeneraciju tkiva

---- smanjuje bolove u mišićima i ligamentima

 

Apitoksin je dozvoljeni biostimulator, koji povećava fizički potencijal, a u kombinaciji sa gavezom, sabeljnikom, lipom i renom, intenzivno ga mogu koristiti  sportisti u periodu pripreme i sportskih takmičenja kao sredstvo koje poboljšava fiziološko stanje mišića, i lgamenata. Takođe apitoksin je delotvoranv u procesu oporavka od sportskih povreda i otklanja posledice upale mišića. Apitoksin utiče na brzinu hemijskih procesa u mišićima i smanjuje osećaj umora, ubrzava otklanjanje i razgradnju mlečne kiseline. U doziranim količinama ne izaziva neprijatne reakcije, ne peče, ne hladi  i ne nadražuje kožu.

Slični članci

30.
Mar.
2025.
Novosti
Ultra čisto, visoko koncentrovano, sveže riblje ulje sitnih inćuna iz južnog Pacifika.
30.
Mar.
2025.
Novosti
Koriste se dve vrste organskih oblika magnezijuma (glukonat i taurinat) koji su fokusirani na postizanje najbolje moguće apsorpcije.
23.
Mar.
2025.
Novosti
Kombuha je fermentisani napitak dobijen procesom simbiotske fermentacije crnog ili zelenog čaja uz pomoć SCOBY kulture (Simbiotic Culture of Bacteria and Yea...