Novosti
03.03.2024.

Fenomenalni melem iz Indije

Ajurvedski balzam sa eteričnim uljima

Baidijanat je bogat odabranim esencijalnim uljima. Ova krema sadrži jedanaest esencijalnih ulja koja podstiču krvotok i uklanjaju bol i ukočenost. Ona utiče na uzrok, a ne na posledicu. Dok lekovi protiv bolova deluju tako što umrtve živce odgovorne za bol, Baidyanath krema stimuliše rasejavanje i raspršivanje nakupljenih toksina (toksina koji utiču na živac i stvaraju bol).
Deluje brzo i snažno i već posle nekoliko minuta, osetićete blago zagrevanje u predelu bolnog mesta, što je znak da su „trave“ počele da „rade svoj posao“.
Takodje, ova krema nema loših pratećih pojava. Dok najveći broj alopatskih lekova štetno deluje na bar jedan unutrašnji organ (najčešće jetru ili bubrege) dotle Baidyanath krema stvara povoljne prateće pojave.
Pozitivne prateće pojave su: eterična ulja isparavaju prilikom utrljavanja, što otvara i širi disajne puteve, pa više kiesonika dospeva u mozak i krvotok. Usled toga, osoba se oseća energičnije i svežije.
Pomaže kod Išijasa, reume, artritisa, neuralgije, jer ova izuzetno mirisna, umirujuća i opuštajuća esencijalna ulja donose veliko olakšanje bolnim ili upaljenim zglobovima, mišićima, kostima…
Zapušenost sinusa takodje rešava i čisti pluća. Namažite ugroženo područje i prekrijte toplom oblogom.

 

Sastav: Trachyspermum ammi 0,025g, Menta spicata 0,2g, Cinnamomum camfora 0,3g, Ulja: Gandhapuri 0,25ml, Tarpeen 0,25ml, Eucalyptus globulus 0,25ml, Cinnamomum zeyalnicum 0,05ml, Menta spicata 0,05ml, Rosa damascana 0,025ml, Myristica fragrans 0,025ml. Ostali sastojci: Žuti parafin3,57g.
 

Način upotrebe: Nanesite manju količinu kreme na ugroženo mesto i blago utrljajte dok se ne upije (ili masirajte bolno mesto koristeći ovu kremu). Ponoviti bar dva do tri puta na dan, dok traju problemi.
 

Kako deluje Baidyanath balm
Indian Wintergreen (Gaultheria fragrantissima) ulje
Izuzetno mirisno, opuštajuće i umirujuće ulje koje donosi veliko olakšanje bolnim i upaljenim zglobovima. Ovo je bogat prirodni izvor metil salicilata, koji lokalnom primenom podstiče krvotok i omogućava znatno olakšanje kod išijasa, neuralgija i reumatizma.

 

Eukaliptus (Eucalyptus globulus) ulje
Ulje eukaliptusa snažno deluje protiv upala, grčeva, zapušenosti i mikroba. Zbog stimulativnog delovanja ovog esencijalnog ulja, eukaliptus se u Australiji zove „Drvo od groznice“ (Fever Tree).
Ulje se naširoko koristi za inhalaciju i lokalnu primenu kod skoro svih vrsta disajnih poremećaja – kašlja, prehlade, upale grla, zapušenog nosa, astme, sinusitisa i sinusne glavoblje.
Veoma je delotvorno i kod ljudi koji pate od lumbaga, grčeva, ukočenosti, neuralgija i reumatizma.
Ono smanjuje vata i kapha došu, ne remeti pitu.

 

Terpentin (Pinus longifolia) ulje
Terpentin se dobija destilacijom borove smole. Inhalacija se najčešće koristi za širenje disajnih puteva, naročito donjih, jer pospešuje razlaganje i izbacivanje šlajma.
Lokalna primena delotvorno podstiče krvotok. Borovo ulje jača imuni sistem, deluje kao anti-oksidant i blago opušta mišiće zbog antistresnog i blago sedativnog uticaja koji stvara.

 

Cimet (Cinnamomum zeylanicum) ulje
Cimet se kod nas naširoko koristi kao začin, ali malo je poznato da esencijalno ulje ove biljke ima zapanjujuća lekovita svojstva. Osim što snažno deluje protiv infekcija i bakterija, ulje cimeta ima i snažna protiv upalna dejstva.
Zato se često lokalno primenjuje kod artritisa, prehlada i gripa. Ovo zagrevajuće i opuštajuće ulje izuzetno je korisno kod glavobolja izazvanih disajnim problemima, zapušenim sinusima i hladnoćom.

 

Čajno drvo (Melaleuca leucadendra) ulje
Ulje efikasno smiruje mišićno-koštane upale i bolove sa njima povezane, kada se namaže na bolno mesto. Izuzetno pomaže i kod glavobolje.
Udisanje ovog ulja razlaže stvrdnutu sluz, pomaže iskašljavanje i čisti pluća.
Limunova trava (Cymbopogon citratus) ulje

 

Koristi se protiv depresije, bolova, groznice i infekcija, kao obavezan sastojak u aromaterapiji. Sadrži više aktivnih supstanci koje deluju i protiv iscrpljenosti i stresa, a ne samo protiv bolova.
 

Karanfilić (Syzygium aromaticum) ulje
Ulje dobijeno iz pupoljaka karanfilića snažno je prirodno sredstvo protiv bolova (analgetik). To je moćan lokalni stimulator krvotoka, koji efikasno smiruje upale.
Ovo ulje je najpoznatije u stomatologiji, ali se na Istoku rado koristi protiv glavobolje, stresa, mentalne iscrpljenosti i napetosti.
Zbog protiv upalnih svojstava i sposobnosti da razlaže sluz, često se upotrebljava kod astme, prehlada, kašlja, bronhitisa, sinusitisa, i td.

 

Oraščić (Myristica fragrans) ulje
Neuporedivo sredstvo protiv bolova, grčeva, probadanja i ukočenosti. U ajur-vedi spada u najbolja sredstva za smirivanje vata doše.

 

Menta (Mentha piperata), Kamfor (Cinnamomum camphora) i Thymol (Carum copticum) ulja
Mentol deluje kao „prevozno sredstvo“ koje drugim uljima iz Baidyanath balma pomaže da prodru dublje u tkiva. Ulje kamfora efikasno opušta napete i stegnute mišiće. Ulje timijana deluje protiv infekcija i upala, ubrzava oporavak kod disajnih problema i efikasno smiruje glavobolje, iscrpljenost i bolove u zglobovima.

Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111112148
Bogat odabranim esencijalnim uljima: ova krema sadrži jedanaest esencijalnih ulja koja ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
415,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111111492
Najmoćniji prirodni sedativ koji smiruje, a ne omamljuje.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
900,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Prirodna kozmetika 8904084510511
Za gustu kosu i jake nerve.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
590,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Mozak 8606108943038
Brahmi poboljšava pamćenje, koncentraciju, kapilarnu cirkulaciju u mozgu a samim tim ut...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
790,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...