Novosti
25.02.2024.

Imunitet iz džungle

Agaricus za vrhunsko zdravlje

Pozitivni efekti pečurke Agaricus blazei na ljudsko zdravlje prvi put su otkriveni u Brazilu pre nekoliko decenija. Rak se veoma retko pojavljivao u seoskom području u okolini Sao Paula odakle pečurke potiču i gde su se često koristile u ishrani.
Od trenutka kada je uočeno da ljudi iz ovih krajeva znatno manje oboljevaju od kancera, potražnja za ovim pečurkama značajno se povećala. Agaricus za razliku od većine “medicinskih pečuraka” ne raste na drvetu, već umesto toga zahteva fermentisanu podlogu i time se opravdava visoka cena ove gljive na tržištu.
Može pomoći kod ateroskleroze, hepatitisa, diabetesa, dermatitisa
Agaricus blazei murili ima najjedinstveniji profil beta-glukana od svih pečuraka, pa samim tim utiču na proizvodnju belih krvnih zrnaca. Idealna za osobe sa oslabljenim imunitetom ili one koji su skloni infekcijama.
Agaricus Blazei Murili sadrži alfa-1, 4 D-glukan i beta-1, 6 D-glukan. Beta-glukanii u ekstraktu gljive pomažu u stimulaciji proizvodnje belih krvnih zrnaca koja su važna u borbi protiv mnogih bolesti, naročito virusa i infekcija.

Pomaže kod alergija
Agaricus blazei Murii može ublažiti alergijske i upalne procese u organizmu putem blokade COKS-2 - enzima koji je odgovoran za pojavu upalnih procesa i bola. Ovi rezultati daju ohrabrujuće rezultate za dalja farmakološka ispitivanja u kojima se razmatra primena ABM gljiva kao vid dopunske terapije kod osoba sa alergijama.

Pomoćna terapija za dijabetes
Uz primenu ABM pečuraka, značajno se povećava osetljivost na insulin, zahvaljujući prisustvu izoflavonoida kojima je ova biljka bogata. Ovo je veoma značajno za osobe koje imaju problem sa insulinskom rezistencijom i kojima standardna farmakološka terapija nije dala očekivane rezultate.

 

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112115
Izvor je bosvelične kiseline visoke koncentracije koja se koristi za podršku funkciji m...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
561,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112112
Može pomoći kod ateroskleroze, hepatitisa, diabetesa, dermatitisa
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.510,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112110
Ova pečurka smanjuje razvoj masnog tkiva, podiže nivo dobrog holsterola i snižava loš h...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.210,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...