Novosti
25.02.2024.

Silimarin posle teške noći

Spašava jetru i time produžava život

Silimarin u prahu je dodatak ishrani i izvor silimarina koji najveći pozitivan uticaj ima na jetru štiteći ćelije od slobodnih radikala i spoljašnjih faktora (naročito nakon konzumiranja alkohola). Sadrži flavonoid sa antioksidativnim i antiflamatornim svojstvima. Kada se redovno konzumira, može pomoći telu da oćisti toksine iz jetre, bubrega i žučne kese, a istovremeno podstiće rast novih ćelija.
Ostale uloge:
Zaštita membrane hepatocita Silimarinski prah može blokirati vezivanje nekih mikotoksina i drugih specifičnih receptora na membrani hepatocita, inhibirati napad štetnih materija na ćelijsku membranu i transmembranski transport i postići zaštitni efekat povećanjem otpornosti ćelijske membrane jetre.
Promoviše popravku i regeneraciju hepatocita: aktivne supstance u silimarinu imaju ulogu promovisanja strukturne sinteze proteaza i posredno promovišu DNK. sintetičkih ćelija ima neke popravne i regenerativne efekte na oštećene hepatocite.
Prevencija fibroze jetre: Može sprečiti aktivaciju HSC od strane različitih ćelija putem peroksidacije i direktne inhibicije, te ostvariti efekat anti fibroze jetre.
Imunomodulatorni efekat: Silimarin smanjuje broj i aktivnost CTL i NK ćelija u krvi, poboljšavajući tako imunološku funkciju.

Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112112
Može pomoći kod ateroskleroze, hepatitisa, diabetesa, dermatitisa
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.510,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112111
Silimarin štiti jetru i ćelije jetre od slobodnih radikala i spoljašnjih faktora i poma...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
760,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111112110
Ova pečurka smanjuje razvoj masnog tkiva, podiže nivo dobrog holsterola i snižava loš h...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.210,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 1111111111694
Polisaharidi iz ove gljive deluju antioksidativno i na taj način stimulišu imuni sistem...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
945,00 RSD

Slični članci

07.
Apr.
2024.
Novosti
Veoma je moćan antioksidans (sadrži karotin i katehin) jer sprečava aktivnost slobodnih radikala koji uzrokuju pojavu malignih, kardiovaskularnih i drugih ob...
07.
Apr.
2024.
Novosti
Važno je istaći da je ogromna razlika u efikasnosti izmedju sintetičkog i prirodnog vitamina C. Prirodni C vitamin je onaj koji dobijamo direktno iz biljaka ...