Novosti
11.02.2024.

Sos od ostriga je mmmm

Sos za specijalne prilike

Sos od ostriga jedan je od najukusnijih i najprestižnijih dodatka jelima. Pravi se od kvalitetnih, svežih ostirga i sadrži snažne arome i ukuse morskih plodova. Njegova tekstura je gusta i kremasta, što joj daje savršenu konzistenciju za dodavanje na mnoge vrste jela, uključujući ribu, meso, supe i paste.

Ovaj sos se kuva sa samo nekoliko sastojaka koji su izabrani za potpuno iskorišćavanje ukusa ostriga. Sastojci: vrhunski maslac, kvalitetno belo vino, luk, peršun i drugi začini koji dodaju dodatnu dimenziju ukusa. Zbog svog neodoljivog i jedinstvenog ukusa, sos od ostriga je popularan dodatak restoranima širom sveta, a sada se može naći i u mnogim trgovinama. Takođe, može se lako pripremiti kod kuže za one koji žele da isprobaju ovaj luksuzni dodatak.

Nutritivne odlike

Sos od ostriga je većinom napravljen od maslaca što ga čini visokokaloričnim. Maslac je visok u mastima, posebno zasićenim masnim kiselinama, što ga čini izvorom energije, ali i potencijalno štetnim za zdravlje ako se konzumira u velikim količinama. Ostali sastojci u sosu, poput belog vina i luka sadrže ugljenohidrate i niskokalorični su. Osim toga ovaj sos sadrži i natrijum.

Sos sadrži i alkohol zbog belog vina, što ga čini neprikladnim za one kojima je zabranjeno konzumiranje alkohola. Sve u svemu, sos od ostriga je kalorična poslastica koja se preporučuje jesti u umerenim količinama. Ako želite da iskoristite njegove nutritivne prednosti, najbolje bi bilo da ga kombinujute sa zdravim i uravnoteženim jelima.

Sačuvano u omiljne
Japanska 1111111111794
Tekstura je gusta i kremasta i daje savršenu konzistenciju za dodavanje na ribu, meso, ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
595,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Kineska 8715035130104
Istraživanja su pokazala da hrana ne gubi svoj ukus i primamljivost čak i ako se sva so...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
449,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Korejska 4902880070554
Ljuto pikantni sos
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.100,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Korejska 4902551013156
Ono što je najviše pomoglo spajanju zapadnih „kotleta“ sa japanskim kuvanjem je Bull-do...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.360,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...