Novosti
28.01.2024.

Biljkama protiv gripa

Degripin za jači imunitet

Svaki pojedinačni sastojak fitočaja DeGripin, testiran je i potvrđen u medicinskom fitocentaru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o endemskom lekovitom bilju Altaja i Rusije.

Efikasnost lekovitog bilja u terapiji virusnih infekcija respiratornih puteva i gripa, od davnina je poznata u tradicionalnoj medicini.

U periodu kada je poznato da su infektivna oboljenja u porastu veoma je bitno delovati preventivno kako bi se izbegla infekcija ili u najmanju ruku tok bolesti bio što lakši. Ukoliko se infekcija ipak dogodila važno je aktivno delovati prvih 24 sata (kod prvih naznaka bolesti: grebanje sluzokože grla i nosa, mučnina, slabost i glavobolje) kada količina patoloških organizama još uvek nije prevelika i kada je moguće prirodnim sredstvima i jačanjem imuniteta zaustaviti tok bolesti.

Posebnu pažnju trebaju obratiti osobe koje rade u kolektivima (pogotovo dečjim), koriste javni prevoz, rade u zdravstvenim ustanovama i apotekama kao i na svim drugim radnim mestima koja podrazumevaju veliki protok odraslih ili dece u toku dana.

U slučaju da infekcija ipak nije sprečena na vreme i proces se odvija sa pojavom ozbiljnih kliničkih simptoma, upotreba DEGRIPINA ima za cilj olakšanje simptomatike i bolnih stanja.

Fitokompleks je posebno preporučljiv za decu koja su sklona hroničnim upalama, oslabljenog imuniteta ili često obolelih od prehlada i gripa. Takođe, bilo koju upotrebu antibiotika neophodno je dopunjavati prirodnim sredstvima, kako bi štetno dejstvo istih bilo dovedeno na minimum.

Efikasnost čajne mešavine kao i svakog pojedinačnog sastojka fitočaja DEGRIPIN, testirana je i potvrđena u medicinskom fitocentru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med.Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o endemskom lekovitom bilju Altaja i Rusije.

U sastavu fitokompleksa DEGRIPIN se nalazi isključivo samoniklo bilje sa područja Altaja.

NAČIN DELOVANJA RUSKOG FITOČAJA DEGRIPIN?

Detoksikaciona, antiinflamatorna, antibakterijska, antivirusna i imunomodulirajuća svojstva su osnovne karakteristike lekovitog bilja u sastavu fitočaja DEGRIPINA.

Kora vrbe je bogata salicilnom kiselinom koja je zapravo po prvi put u istoriji farmacije bila izolovana iz ove biljke. Biljka je izuzetno dobro istražena i dugo se nalazi u širokoj upotrebi. Poseduje antiupalna svojstva, umanjuje temperaturu, poboljšava cirkulaciju i ima detoksikacioni efekat. Deluje protiv bakterija.

Kantarion ima odlična antiinflamatorna svojstva, poznato je antibakterijsko i antivirusno sredstvo sa efikasnim detoksikacionim svojstvima.

Majčina dušica, smiruje upalne procese, poboljšava i reguliše imunološki odgovor, odličan je detoksikans, uspešno umiruje sluzokožu gastroenterološkog sistema, odlično je protivvirusno i antibakterijsko sredstvo zahvaljujući velikoj količini eteričnih ulja u svom sastavu.

Srdačica poboljšava otpornost na toksikacioni stres izazvan bakterijskom ili virusnom infekcijom, jača imunitet, umiruje upalne procese. Ima antioksidaciona svojstva.

Zizifora i mlečni čkalj poznati su po detoksikacionim svojstvima, poboljšavaju rad jetre i bubrega koji eliminišu toksine iz krvotoka. Imaju antiupalna i imunostimulirajuća svojstva.

KADA SE PRIMENjUJE I KOME JE NAMENJEN RUSKI FITOČAJ DEGRIPIN?

U medicinskom fitocentru Alfit, Barnaul, ruski fitočaj DEGRIPIN se preporučuje od strane lekara pacijentima koji boluju od:

– prehlade, gripa, virusnih i infekcijskih oboljenja;

– pada imuniteta, slabog imuniteta, čestih recidiva inficiranja kod dece i odraslih;

– upalnih procesa akutnog i hroničnog karaktera različitih lokalizacija;

– prevencija infekcija kod dece i odraslih u toku povećane epidemiološke opasnosti, promene klimatskih zona, putovanja.

Fitočaj DEGRIPIN se može kombinovati sa svim lekovima i hranom.

KAKO PRAVILNO KORISTITI RUSKI FITOČAJ DEGRIPIN?

Način pripreme: 1-2 briketa preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti da odstoji 30 minuta. Uzimati ujutro i uveče, pola sata pre jela, po potrebi i češće (tokom dana). U toku virusnog ili infekcijskog oboljenja dozvoljena je upotreba većih količina, do 10 briketa dnevno.

Dužina korišćenja se određuje individualno.

U periodu povećane epidemiološke opasnosti pogodan i za dužu upotrebu.

NAPOMENE: Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) poželjno je upotrebiti manju dozu (1/4 od preporučene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Pre upotrebe poželjno je konsultovati se sa lekarom ili farmaceutom. Pre upotrebe pročitati uputstvo. Proizvod nije lek.

KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije nisu zabeležene osim individualne preosetljivosti.

Sačuvano u omiljne
Biljni suplementi 1111111111767
Doprinosi boljem varenju i funkcionisanju želuca i creva.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.428,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Čajevi i napici 1111111111765
Protiv gripa i virusnih infekcija
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.277,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Čajevi i napici 8606108480021
Svakodnevna upotreba ruskog čaja FITOSLIM može pomoći kod gojaznosti, adipozogenitalni ...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
1.421,00 RSD

Slični članci

25.
Feb.
2024.
Novosti
Silimarin u prahu je dodatak ishrani i izvor silimarina koji najveći pozitivan uticaj ima na jetru štiteći ćelije od slobodnih radikala i spolja&scaro...
25.
Feb.
2024.
Novosti
18.
Feb.
2024.
Novosti
Inače jedna od najboljih biljaka za jetru i žuč. Podržava funkcije jetre. Jako lepo popravlja probavu, podržava funkcije jetre i žuči. Poboljšava kval...