Novosti
22.01.2024.

Kiseli djumbir za sladak obrok

Djumbir, djumbir e pa šta

Đumbir je jedna od onih biljaka koje imaju ogroman pozitivan učinak na ljudski organizam. Konzumira se i sirov i ukiseljen. U drugoj verziji đumbir može zadržati svoju prirodnu nijansu ili postati blago ružičast. Blago marinirani roze đumbir za suši.

U poslednje vreme đumbir dobija sve veću popularnost, sve se više koristi kao začin raznim jelima - od mirisnog dodatka čaju do preliva za meso. Ipak, najčešći je i dalje kiseli đumbir, čiji je recept celom svijetu predstavila Azija.

U svojoj domovini, takvo jelo se zove Gari Ginger, ili Amazu Shoga. Reč Gari u azijskim zemljama smatra se đumbirom kao vrstom tsukemona, što doslovno znači kiselo povrće. Obično se sirće i šećer dodaju u tsukemono kao marinadu.

Odakle đumbir dobija svoju ružičastu nijansu?

Velika količina flavonoida, koji se nazivaju antocijanini i koji se nalaze u izobilju u rizomu mladog đumbira, daje kiseloj biljci „ružičastu“ boju. Antocijanini imaju tendenciju da postanu ružičasti kada su u kontaktu sa kiselinom, kao što je sirće.

Ukiseljeni đumbir se odlično slaže s drugim jelima na bazi morskih plodova. Pa, ako vam se samo sviđa ukus kiselog đumbira, zašto je onda potrebno smišljati neka jela uz koja se može i treba poslužiti? Ako želite, možete ga jesti uz bilo koje jelo koje volite.

Sačuvano u omiljne
Japanska 1111111111886
Odlično se slaže s jelima na bazi morskih plodova.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
689,00 RSD

Slični članci

25.
Feb.
2024.
Novosti
Silimarin u prahu je dodatak ishrani i izvor silimarina koji najveći pozitivan uticaj ima na jetru štiteći ćelije od slobodnih radikala i spolja&scaro...
25.
Feb.
2024.
Novosti
18.
Feb.
2024.
Novosti
Inače jedna od najboljih biljaka za jetru i žuč. Podržava funkcije jetre. Jako lepo popravlja probavu, podržava funkcije jetre i žuči. Poboljšava kval...