Novosti
12.11.2023.

cimet sa cejlona u borbi protiv infekcija

I hrana i superfood

Sadrži neznatne količine supstance kumarina, a kojom inače obiluje kineski cimet (do 1200 puta više od cejlonskog). Inače, kumarin kod preteranog konzumiranja može da ošteti jetru i bubrege.

Štapići cimeta se dobijaju tako što se mlade grane režu 2-3 puta godišnje sa svakog drveta, ostavljaju se preko noći umotane u asure od kokosa da fermentišu, zatim im se guli spoljna i srednja kora. Koristi se samo unutrašnja najfinija kora koja se suši prvo u senci, a posle na suncu, a zatim se oblikuje u štapiće gde se manji štapići umeću u veće i jednoliko režu.

Cimet se zbog svojih nutritivnih vrednosti ne smatra samo začinom, već i superhranom.

Prednosti korišćenja:

1. Visok izvor antioksidanata

Prema ORAC skali, koja se koristi za merenje koncentracije antioksidanata u različitim namirnicama, cimet je u top 20 u odnosu na sve namirnice, začine i lekove širom sveta. Različiti antioksidanti prisutni u cimetu pomažu u zaštiti od mnoštva bolesti koje uzrokuju slobodni radikali.

2. Štiti zdravlje srca

Studije su pokazale da je bitna zdravstvena korist cimeta u tome što smanjuje nekoliko najčešćih faktora rizika za bolesti srca, uključujući visok nivo holesterola i triglicerida i visok krvni pritisak.

3. Reguliše nivo šećera u krvi

Pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi. Dokazano je da smanjuje količinu glukoze koja ulazi u krvotok nakon obroka sa visokim sadržajem šećera, a takođe može poboljšati osjetljivost na insulin, koji je vitalni hormon potreban za održavanje ravnoteže nivoa šećera u krvi.

4. Pomoć u borbi protiv infekcija i virusa

Postoji mnogo koristi od cimeta kada se radi o odbrani tela od bolesti. Cimet je prirodni anti-mikrobiološki, anti-biotski, anti-gljivični i anti-virusni agens.

5. Štiti stomatološko zdravlje

U istraživanjima je dokazano da su ekstrakti pronađeni u cimetu zaštita od bakterija koji žive u oralnoj mikroflori i mogu izazvati loš dah, propadanje zuba, šupljine ili infekcije usta.

6. Pomoć u lečenju kandide

Određene studije su zaključile da moćna anti-gljivična svojstva cimeta mogu biti efikasna u zaustavljanju ili lečenju kandide u digestivnom traktu. Cimet pomaže u borbi protiv kandide prirodnim putem podstičući imunološko zdravlje i borbu protiv upale.

Sačuvano u omiljne
Zdravije poslastice 1111111111968
Za cimetokusce, pravi užitak
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
485,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Superfood 8606107342696
Preporučuje se osobama koje imaju lošu krvnu sliku i problem sa šećerom
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
690,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Dtc
Cimet je izuzetan izvor antioksidansa, polifenola i minerala, pomaže u lečenju kandide,...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
400,00 RSD

Slični članci

21.
Apr.
2024.
Novosti
Napravite ekološki iskorak sa ECOEGG sredstvom za uklanjanje fleka! Spakovano u plastici 100% recikliranoj iz okeana, sa veganskom formulom na biljnoj...
21.
Apr.
2024.
Novosti
Ovaj inovativni, britanski ECOEGG 4u1 proizvod nije samo deterdžent, već moćna kombinacija deterdženta, omekšivača, izbeljivača na bazi kiseonika i sr...