Novosti
29.10.2023.

Suvi grašak je suvo zlato

Više proteina i vlakana a ne naduva

Osim što je cenom povoljniji od smrznutog graška, prednosti suvog su:

- Visok nivo proteina - oko 22%

- Visok nivo vlakana - oko 25%

- 60% složenih ugljenih hidrata, koji se sporije apsorbuju i daju duži osećaj sitosti

- Sadrži malo nezasićenih masti (odlično za regulisanje holesterola)

- Izvor je vitamina C, K i B kompleksa kao i minerala poput gvožđa, magnezijuma, kalijuma, bakra i dobar je izvor folne kiselina

- Poboljšava rad creva i odličan je za varenje

- Ne nadima stomak

- Rok upotrebe suvog graška može biti i godinu dana, ako se čuva u na tamnom i suvom mestu

Može se spremiti i kao:

- Glavno jelo

- Dodatak salatama

- Namaz (slično humusu)

- Predjelo

 

Ostalo bitno:

Ne mora da se potapa preko noći i kuva se maks 45 minuta, kao i smrznuti grašak.

Kultura korišćenja suvog graška u Kini, Rusiji i Indiji je rasprostranjena i zbog svojih zdravstvenih prednosti, smatra se jednom od ključnih namirnica u ishrani.

Sačuvano u omiljne
Ruska 1111111112031
Prepun proteina i vlakana, odličan za namaze i predjela
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
159,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Proteini i fitness 8606109176039
Pahuljice od graška su kruna našeg asortimana. Sa preko 20% proteina, predstavljaju sja...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
208,00 RSD

Slični članci

12.
Oct.
2025.
Novosti
Liofilizovano kozje mleko zadržava sva blagotvorna svojstva svežeg mleka i predstavlja idealan izvor proteina, minerala i vitamina. Bogato je kalcijumom, fos...
12.
Oct.
2025.
Novosti
Inozitol Balans je napredna formula sa klinički dokazanih 2000 mg mio-inozitola, bioaktivnim folatom (200 µg) i hromom (100 µg) za podršku...
05.
Oct.
2025.
Novosti
Direktna primena Manuka meda na kožu pomaže kod rana, posekotina, opekotina, akni, ekcema... Nanesite tanak sloj čistog meda na obolelo mesto, prekrijte...