Novosti
29.10.2023.

Suvi grašak je suvo zlato

Više proteina i vlakana a ne naduva

Osim što je cenom povoljniji od smrznutog graška, prednosti suvog su:

- Visok nivo proteina - oko 22%

- Visok nivo vlakana - oko 25%

- 60% složenih ugljenih hidrata, koji se sporije apsorbuju i daju duži osećaj sitosti

- Sadrži malo nezasićenih masti (odlično za regulisanje holesterola)

- Izvor je vitamina C, K i B kompleksa kao i minerala poput gvožđa, magnezijuma, kalijuma, bakra i dobar je izvor folne kiselina

- Poboljšava rad creva i odličan je za varenje

- Ne nadima stomak

- Rok upotrebe suvog graška može biti i godinu dana, ako se čuva u na tamnom i suvom mestu

Može se spremiti i kao:

- Glavno jelo

- Dodatak salatama

- Namaz (slično humusu)

- Predjelo

 

Ostalo bitno:

Ne mora da se potapa preko noći i kuva se maks 45 minuta, kao i smrznuti grašak.

Kultura korišćenja suvog graška u Kini, Rusiji i Indiji je rasprostranjena i zbog svojih zdravstvenih prednosti, smatra se jednom od ključnih namirnica u ishrani.

Ruska 1111111112031
Prepun proteina i vlakana, odličan za namaze i predjela
127,00 RSD
Proteini i fitness 8606109176039
Pahuljice od graška su kruna našeg asortimana. Sa preko 20% proteina, predstavljaju sja...
208,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

03.
Dec.
2023.
Novosti
Liposomalni Vitamin C napravljen na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne i prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od običnog vitamina C koji ni...
03.
Dec.
2023.
Novosti
Regeneriše jetru, jača imuni sistem, čisti organizam, kožu takođe, uvećava mišićnu masu a smanjuje telesnu težinu. Proteini iz surutke se pored...
string(0) ""