Novosti
13.08.2023.

za brzo zarastanje rana dmso 70

i detoksikacija i zdravo čišćenje

DMSO ima radioprotektivne efekte, sprečava mutagene efekte zračenja u ćelijama. Za ublažavanje alergija, kao i svakog drugog bola. Smanjuje neravnine, ožiljke i upadljivost kod zaraslih rana.

Poboljšava i funkciju imunog sistema jer nas štiti od slobodnih radikala. Ubrzava zarastanje rana, opekotina i povrede mišića. Koristi se i kod oštećenih tkiva izazvanih hemoterapijom, gljivičnih infekcija i izuzetno visokog krvnog pritiska.

Uvek treba da očistite oblast koju želite da tretirate. Uklonite i vaše omiljene kreme jer DMSO će ih rastvoriti i Vaša koža će to upiti bez selekcije, tako da postoji rizik da neke toksične supstance unesete u svoj organizam. Većina DMSO-a će prodreti u kožu u roku od 15 minuta. Izbegavajte kontakt sa svim toksičnim supstancama tri sata nakon upotrebe DMSO-a.

DMSO se može koristiti kod povrede skočnog zgloba (teniseri nakon prskanja po bolnom mestu ubrzo nastavljaju meč), migrenozni bolovi će utihnuti ubrzo nakon apliciranja, bitno je reagovati odmah nakon što osetite pojavu, i modrice će izbledeti ako blagovremeno reagujete. DMSO ima dobra krioprotektivna svojstva: pokazao se izuzetno dobro kod promrzlina prstiju,  Izvrstan je i kod opekotina od vatre. Prilikom nanošenja možete smanjiti iritaciju ako tapkate čistim prstima po koži, ubrzaćete proces i efekti će trajati duže.

 

Koliko često se može koristiti DMSO?

Učestalost upotrebe zavisi od toga da li je Vaš problem akutan ili hroničan. Kod akutnih stanja preporučuje se primena na svaka dva sata u narednih šest do osam sati od povređivanja. Nakon toga, u narednih nedelju dana primenjivati na svakih četiri do šest sati, najduže tri nedelje.

Kod hroničnih stanja, možda ćete primetiti odmah smanjenje bolova ali do maksimalnih koristi nekada može da potraje i par meseci pa i godinu dana. Jedna aplikacija dnevno se preporučuje.

DMSO se oslobađa iz organizma u roku od 24h. Ipak, preporučuje se pauziranje dva dana za redom i kod akutnih i kod hroničnih stanja ako su u pitanju višemesečne primene jer DMSO ima kumulativan efekat, što se duže koristi treba umanjivati doze ili praviti česte pauze u primeni.

 

Upozorenja kod korišćenja DMSO

 

Trudnicama se ne preporučuje upotreba. Nemojte ga koristiti sa lekovima, acetonom, kiselinama – zbog moguće interakcije. Povećava efekte lekova kao što su razređivači krvi, steroidi, lekovi za srce, sedativi itd. Uvek prskajte na čistu, opranu kožu. Izbegavajte prskanje u oči, isperite ako do toga dođe. Čuvajte van domašaja dece.

DMSO nemojte koristiti na mestima gde vas je ujeo insekt jer toksične supstance iz seruma insekta mogu se proširiti po zoni ujeda i izazvati Vašu nelagodnost.

Iako pomaže kod zaraslih rana u bržem smanjenju ožiljka, ne treba ga nanositi na inficirane otvorene rane.

Ostanite daleko od toksičnih supstanci za vreme i posle primene DMSO-a najmanje tri sata.

Ako slučajno prospete otrovne supstance na sebe nakon korišćenja DMSO-a, ne paničite, samo ih odmah isperite vodom i sapunom.

Prilikom upotrebe DMSO oseća se miris nalik na beli luk, to Vam može izazvati neprijatnost u društvu.

DMSO pomaže u detoksikaciji od teških i toksičnih metala. Sumpor se vezuje sa toksičnim i teškim metalima (živa, olovo, aluminijum, kadmijum, arsen, nikl) i eliminiše ih preko mokrenja, defekacije i znojenjem.

DMSO ima radioprotektivne efekte, u niskim koncentracijama sprečava raspad dvostrukog lanca DNK i mutagene efekte zračenja u ćelijama. Može se koristiti neposredno pre snimanja preloma rentgenom, pogotovu je dobro aplicirati ga pre snimanja zuba RTG aparatima.

Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 1111111111941
Prirodni proizvod kojim isprskate bolnu regiju i za par minuta bolovi prestaju. Služi z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
2.655,00 RSD
Sačuvano u omiljne
Zdravija higijena 8606105854184
Prirodni proizvod kojim isprskate bolnu regiju i za par minuta bolovi prestaju. Služi z...
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
795,00 RSD

Slični članci

16.
Jul.
2024.
Novosti
Brahmi BACOPA poboljšava pamćenje, koncentraciju, kapilarnu cirkulaciju u mozgu a samim tim utiče na smanjivanje anksioznosti, nemira, depresije, seni...
16.
Jul.
2024.
Novosti
Pročišćen kvasac (96%), sa dodatkom vitamina C (500mg), cinka (15 mg), sušenog polda maline i kupine – polifenola sa najjačim prirodnim a...
08.
Jul.
2024.
Novosti
Zamisli, da možeš da ukloniš pesticide, bakterije, viruse antibiotike i hormone sa svoje omiljene hrane — voća, povrća, i to brzo, bezbed...