Recepti
23.04.2023.

Cimet je i ulje cenjeno jako

I recepti za kupke i aromaterpaije

Ovo eterično ulje veoma je cenjeno u aromaterapiji. Koristi se u borbi protiv iscrpljenosti, depresije i slabosti. Takođe, odlična je prevencija gripa i prehlada. Ima snažno antiseptičko, antibakterijsko i antigljivično delovanje. Nekoliko kapi ulja cimeta dodato u kupku ili masažno ulje olakšava simptome infekcija, gripa i mučnine. Rastvoreno u vodi koristi se za dezinfekciju površina u kuhinji i kupatilu. Otklanja neprijatne mirise iz prostorija i udaljava insekte poput mrava, paukova, muva i komaraca. Dodato u kupku za stopala pomaže kod gljivica na stopalima. Poboljšava raspoloženje ublažava simptome depresije.
Način primene:
*u aroma lampama: koristi se kod akutnog bronhitisa i prehlada, kijanja ili kao prevencija depresije i slabosti. 
*u kupkama ili masažnim uljima: Ulje cimeta može se koristiti dodavanjem u kupku ili rastvoreno u baznom ulju, za olakšavanje simptoma bronhitisa, dijareje, infekcije, gripa, reumatizma ili artritisa. S obzirom da je jak antiseptik, na ovaj način se može koristiti kod infekcija. Takođe, smanjuje grčeve, mučninu i povraćanje. Kod ovakve primene treba obratiti pažnju da se ne pretera sa količinom, jer prevelika koncentracija moze dovesti do iritacije. 
*u vodi: rastvoreno u vodi, može se koristiti za dezinfekciju površina u kuhinji i kupatilu. Takođe, na ovaj način se koristi i za otklanjanje neprijatnih mirisa. Cimet rastvoren u vodi udaljiće i neprijatne insekte poput mrava, paukova, muva i komaraca.
*u kupki za stopala: 1-2% rastvor eteričnog ulja cimeta u kupki za stopala, odlično je sredstvo za uklanjanje gljivica na stopalima.

Sačuvano u omiljne
Eterična ulja 1111111111811
Koristi se u borbi protiv iscrpljenosti, depresije i slabosti.
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
423,00 RSD

Slični članci

04.
Jun.
2023.
Recepti
Eterično ulje anisa se koristi kao antiseptik, sedativ, insekticid i sredstvo za ublažavanje grčeva
27.
May.
2023.
Recepti
Ima mnoga korisna svojstva za zdravlje, uključujući poboljšanje metabolizma i povećanje energije. Bogat je antioksidantima, koji štite ćelije o...