Novosti
05.02.2023.

Govedji želatin kolagen menja

Kad kosti zabole, tu je želatin govedji

Govedji želatin - Kolagen u prahu Bioherbal  je posebno delotvoran kod oštećenje zglobova – kolena, kuka, ramena, kičme, kao i kod kostobolje i kada je oštećena hrskavica. U sebi poseduje dve aminokiseline, prolin i hidrosiprolin koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva deluju na na stanje vezivnih vlakana i sitnih krvnih sudova, takođe može povećati rast i obim vezivnog tkiva – kod povreda mišićnih tetiva i ligamenata.

Sadrži dijetetski kolagen, prolin, glicin i proteine pa se zato smatra da ima izuzetno pozitivan uticaj na zdravlje kože i rast noktiju kao i za kosu u smislu boljeg kvaliteta dlake. Takođe, pomaže u oporavku bolnih zglobova, zateže opuštenu kožu, utiče povoljno na probavni i imuni sistem, a veruje se i da smanjuje pojavu celulita. Glicin čini trećinu svih aminokiselina u želatinu, a pošto je poznat po antiupalnim dejstvima, pomaže u zarastanju rana, regeneraciji kože i povoljno utiče na kvalitet sna.

 

Osnovni sastojak govedjeg želatina je kolagen, to je bezbojan i bezukusan protein, koji je rastvorljiv u vodi. Govedji želatin je glavna proteinska komponenta kostiju, kože i vezivnog tkiva, takodje obezbedjuje stabilnost tkivu, potreban je za pravilan rast, kao i za regeneraciju tkiva.

Ljudski organizam ima sposobnost sinteze kolagena koja se vremenom smanjuje pa sledi smanjenje količine kolagena u organizmu. Starenje, stalno preopterećenje (kod profesionalnih sportista, težak fizički rad, višak kilograma) kao i autoimune bolesti, takođe značajno utiču na smanjenje kolagena u organizmu. U mladosti se gubitak kolagena brzo nadoknadjuje, ali je taj gubitak sa godinama, ili u određenim stanjima, sve izraženiji i negativno se odražava na izgled i funkciju celog tela, dovodeći na prvom mestu do različitih degenerativnih promena.

Nedostatak kolagena uzrokuje poremećaj funkcije koštano-mišićnog sistema, pa dovodi do pojave artritisa, ukočenosti, povreda mišića, kao i poremećaja u funkciji imunološkog sistema i pojave bore, celulita, suve kože i kose.

 

Istraživanja su pokazala da glicin kao jedna od najvažnijih amino-kiselina u želatinu ima višestruko pozitivan efekat na organizam:

- Glicin pomaže telu u proizvodnji glutationa koji direktno smanjuje nivo homocisteina.Homocistein je poznat kao supstanca koja direktno izaziva stvaranje plaka na krvnim sudovima, pa zaključujemo da posrednim putem želatin štiti naše krvne sudove od aterosklerotskih promena.

- Glicin reguliše osetljivost na nivo insulina i sprečava hipoglikemiju.

- Glicin je takodje poznat kao amino-kiselina koja se u jetri koristi kao jedna od supstanci za kontrolu nivoa holesterola u krvi.

Način upotrebe:

Uzeti jednom dnevno po jednu supenu kašiku praška, rastvoriti u čaši vode ili neke druge tečnosti i odmah popiti.

 

Napomena: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti.

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Proizvod ne smeju da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, dojiljama i deci ispod 18 godina.

Čuvati u originalnom pakovanju, zaštićeno od vlage i svetlosti, van domašaja dece.

 

Nutritivne vrednosti na 100g: 

Energetska vrednost: 1571,8kJ/374,2kcal

Masti - od kojih zasićene <0,10g

Ugljeni hidrati - od kojih šećeri: <0,10g

Proteini: 92,46g

Soli: 0,34g

Preporučuje se za održavanje normalne funkcije kostiju, mišića, zglobova, tetiva i liga...
1.210,00 RSD
Kolagen 8426594103569
Dodatak ishrani na bazi hidrolizata prirodnog, lako digestibilnog proteina kolagena sa mag...
3.536,00 RSD
Kolagen 8437009282106
Kolagen complex SA UKUSOM ŠUMSKOG VOĆA i dodacima je hidrolizovani kolagen. Namenjen je...
3.099,00 RSD

Ostavi komentar

Slični članci

03.
Dec.
2023.
Novosti
Liposomalni Vitamin C napravljen na istoj bazi kakvu imaju ćelijske opne i prolazi kroz ćelijske zidove mnogo delotvornije od običnog vitamina C koji ni...
03.
Dec.
2023.
Novosti
Regeneriše jetru, jača imuni sistem, čisti organizam, kožu takođe, uvećava mišićnu masu a smanjuje telesnu težinu. Proteini iz surutke se pored...
string(0) ""